De zin en onzin van vrijwillige inzet door studentenverenigingen

Persbericht van MOVISIE

Op 25 oktober debatteren onder andere Pascal ten Have (Landelijke Studenten Vakbond) en Tanja Jadnanansing (lid Tweede Kamerfractie PvdA) over de vraag: wat is de meerwaarde van maatschappelijke inzet door studentenverenigingen? Het debat vindt plaats tijdens de inspiratiearena 'Studentenverenigingen vrijwillig actief voor de maatschappij'.

Unieke positie studentenverenigingen
Veel studenten verenigen zich tijdens hun universitaire studie of hbo-opleiding in studentenverenigingen. Vaak worden studentenverenigingen geleid door actieve vrijwillige bestuurs- en commissieleden. Maar ook vrijwillige inzet ten behoeve van de samenleving wordt door studentenverenigingen steeds vaker geïnitieerd. Hiermee hebben studentenverenigingen een unieke positie in de Nederlandse samenleving en leveren zij een grote bijdrage aan het opbouwen en behouden van een bloeiende maatschappij.

Inspiratie, debat, battle
Tijdens de inspiratiearena 'Studentenverenigingen vrijwillig actief voor de samenleving' laten studentenverenigingen zien hoe en waarom zij zich op vrijwillige basis inzetten voor maatschappelijke vraagstukken. Met een debat wordt aandacht gevraagd voor de meerwaarde van de maatschappelijke participatie door studenten in verenigingsverband. Naast het debat is er een inspiratiepodium met goede voorbeelden en strijden tien studentenverenigingen tijdens een Pitch Battle om een geldbedrag van 5000 euro voor hun initiatief. De presentatie van de avond is in handen van radio DJ Sander de Heer.

De inspiratiearena vindt plaats op 25 oktober 2011, van 16.00 - 23.00 uur in Amsterdam Bright City. Kijk veel meer informatie op www.movisie.nl/inspiratiearena.

Congresweek Europees jaar van het vrijwilligerswerk De inspiratiearena maakt deel uit van de Congresweek Europese Tour van 20 t/m 27 oktober die Nederland organiseert voor het Europees jaar van het vrijwilligerswerk (EJV). In deze week is er een veelzijdig programma dat het hart en de actualiteit van het Nederlandse vrijwilligerswerk raakt. Neem voor informatie over de Congresweek en het EJV contact op met het Nationaal Coördinatieorgaan van het EJV: Mark Molenaar, 06 10 92 21 92 of ejv@vrijwilligerswerk.nl.

Links:
http://www.movisie.nl/137167/def/



Razende Robot Reporter