Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 25-10-2011

Verkeersongeval, politie zoekt bestuurder zwarte BMW

EEMNES Op maandagmiddag ontstond een aanrijding tussen een auto en twee bestelbusjes. Ook was er een zwarte BMW bij het verkeersongeval betrokken. De politie wil graag spreken met de bestuurder van deze BMW. Eén vrouw raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Omstreeks 16.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Rijksweg A27, ter hoogte van Eemnes in de richting van Almere. Getuigen konden meer vertellen over de vermoedelijke toedracht van het verkeersongeval. Het bleek dat een 61-jarige man uit Lemmer in een bestelbus reed op de linker rijstrook. Schuin daarachter op de rechter rijstrook, reed een 32-jarige man uit Almere ook in een bestelbus. Voor hem reed een 50-jarige vrouw uit Almere in een auto. Op de weefstrook reed een zwarte BMW, die invoegde op het moment dat hij naast de vrouw reed. Om een aanrijding te voorkomen stuurde zij naar links, waardoor zij in aanrijding kwam met de man uit Lemmer. De auto van de vrouw raakte uit balans en sloeg meerdere malen over de kop. De man uit Lemmer kwam door de aanrijding plotseling op de rechter rijstrook terecht, waardoor de man uit Almere achterop hem botste.

De bestuurder van de BMW reed na het verkeersongeval door. De mannen uit Almere en uit Lemmer wisten de bestelbusjes veilig tot stilstand te brengen. De vrouw zat bekneld in haar auto. Twee getuigen hebben goed werk verricht, omdat zij direct eerste hulp aan het slachtoffer hebben geboden. De vrouw werd met borstletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie wil graag spreken met de bestuurder van de zwarte BMW. Was u getuige van de aanrijding en heeft u meer informatie over de BMW of weet u wie erin gereden heeft, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.