Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 25-10-2011

Track-and-trace leidt onder andere naar grote hennepkwekerij

HAGESTEIN De track-and-tracebeveiliging van een gestolen graafmachine leidde op maandag 24 oktober onder andere naar een grote hennepkwekerij.

In de ochtend kreeg de politie de melding dat een gestolen en met een track-and-tracesysteem beveiligde graafmachine zich op een perceel aan de Lekdijk zou bevinden. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek op het terrein in. Daarbij zagen zij de graafmachine niet staan, maar wel troffen zij in een loods een hennepkwekerij met bijna driehonderd planten aan. Terwijl de agenten bezig waren met het onderzoek, zag de melder via het track-and-tracesysteem dat de graafmachine werd verplaatst. De agenten troffen bandensporen van de graafmachine aan, die bij een caravan stopten. Daarbij was te zien dat de caravan onlangs was verplaatst. Achter de caravan troffen zij de graafmachine verscholen in de bosschages aan. Op het terrein stonden ook nog een gestolen auto en een gestolen caravan.

Bij verder onderzoek in een loods zagen agenten veel meer kweekapparatuur voor hennepplanten liggen. Vervolgens zagen zij dat verstopt in de schuur een deur zat, voorzien van een nieuw hangslot. Bij onderzoek in de achterliggende ruimtes werden ruim 2700 hennepplanten aangetroffen. Alle planten, de kweekapparatuur en de gestolen graafmachine, auto en caravan werden in beslag genomen. De planten en kweekapparatuur worden vernietigd. Agenten hielden op het terrein een 47-jarige man uit Utrecht aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond

POLSBROEK Een vrouw raakte op maandagochtend 24 oktober gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.05 uur reed een 58-jarige automobilist uit IJsselstein over de Zuidzijdeweg. Plotseling zag hij dat iemand de weg overstak, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De overstekende voetganger, een 44-jarige vrouw uit Polsbroek, werd geschept en raakte gewond. Zij werd met onder andere een hoofdwond en heupletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Overval

NIEUWEGEIN Op maandagavond 24 oktober vond een gewapende overval op een horecagelegenheid plaats.

Rond 21.00 uur kwam een man een horecagelegenheid aan de Walnootgaarde binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een wapen en ging er vervolgens te voet met een geldbedrag vandoor. De politie werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse.

Uit getuigenverklaringen bleek dat één verdachte de horecagelegenheid was binnengegaan, terwijl een tweede verdachte buiten kennelijk op de uitkijk stond. De overvaller was een lichtgetinte man, 1.75-1.80 meter, zwart haar en hij droeg donkere kleding. De verdachte die op de uitkijk stond heeft een donkergetint uiterlijk en droeg ook donkere kleding. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten niet meer aan.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die rond 21.00 uur iets verdachts op of in de omgeving van de Walnootgaarde hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.