Gemeente Almelo

Jongeren brengen voorontwerp nieuw Stadhuis aan op graffitimuur

25 oktober 2011 - Twee jonge graffiti kunstenaars brengen op zaterdag 29 oktober op verzoek van de Gemeente het voorontwerp van het nieuwe Stadhuis aan op de graffitimuur op de bouwlocatie. De jongeren starten om 10.00 uur 's ochtends, om 15.00 uur 's middags neemt wethouder Andela een kijkje.

Maar liefst 58 spuitbussen in 36 kleurcodes moeten een kleurige schildering opleveren. De twee graffiti-kunstenaars hebben een gastartiest uitgenodigd die hen die zaterdag helpt bij het op de muur aanbrengen van een metershoog voorontwerp van het nieuwe Stadhuis. Contactpersoon voor de jongeren is Marieke Peerbolte, wijkondersteuner Centrum van Scoop Welzijn. Zij benaderde de jongeren voor deze opdracht.

Graffitimuur
De graffitimuur werd eind juni in gebruik genomen en dit najaar wegens succes al verlengd van tien tot bijna twintig meter breedte. De muur is een initiatief van een groep gedreven en getalenteerde jonge Almelose graffitikunstenaars. De jongeren verfraaiden eerder al een muur aan de Grotestraat en exposeerden in een loods op het Indië-terrein. De graffitimuur op de bouwlocatie van het nieuwe Stadhuis blijft staan tot eind 2012, volgens planning start dan de bouw.