Gemeente Coevorden

fietsverlichtingscampagne.

Gedeputeerde Brink start Drentse fietsverlichtingscampagne.

maandag 24 oktober 2011

Op maandag 24 oktober heeft gedeputeerde Verkeer en Vervoer Henk Brink op voortgezet onderwijsschool De Nieuwe Veste in Coevorden het startsein gegeven voor de Drentse fietsverlichtingscampagne. De campagne is een gezamenlijk initiatief van provincie, politie, VVN en Univé en is met name gericht op jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Daarom voeren politie, VVN en Univé dit najaar extra controles uit op voortgezet onderwijsscholen.

Gedeputeerde Brink gaf het startsein door een korte toelichting te geven bij de campagne, een lightpainting te maken en door te fietslampje te monteren. Door het lampje te monteren, wilde hij laten zien hoe simpel het is om op te vallen in het verkeer.

Ook wethouder Ruud Wilting was aanwezig om de leerlingen te waarschuwen voor de gevaren van het fietsen zonder licht. Ook gaf hij zowel de school als de leerlingen een compliment, omdat ze zo actief bezig zijn met verkeersveiligheid.

De komende weken gaan Politie Drenthe, VVN en Univé op een aantal scholen in de provincie de fietsverlichting van scholieren controleren. Is de verlichting niet in orde, dan krijgt de eigenaar van de fiets een gratis verlichtingssetje om deze thuis te monteren. Ter plekke monteren kan ook; fietsenmaker Grootjans voert de reparatie direct uit. Na de week waarin op school is gecontroleerd, houdt de politie fietsverlichtingscontroles. Wie dan zijn verlichting nog niet op orde heeft, kan rekenen op een boete van 40 euro voor een kapotte koplamp en/of achterlicht.