Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Voorstel om Plassengebied opnieuw te inventariseren

Voorstel om Plassengebied opnieuw te inventariseren

winterbeeld Reeuwijkse plassen

Momenteel ligt de inventarisatie Plassengebied ter inzage. Deze inventarisatie vormt één van de bouwstenen voor het nieuwe bestemmingsplan voor het Plassengebied. Het is mogelijk voor eigenaren, gebruikers en overige belanghebbenden in het gebied op deze inventarisatie een reactie te geven.

Tijdens de bijeenkomst op maandag 17 oktober jl. van de Klankbordgroep Plassengebied over dit bestemmingsplan bleek dat deze inventarisatie tot veel vragen en onduidelijkheden leidt. Om deze reden zal wethouder Vroomen aan het college van burgemeester en wethouders voorstellen om de huidige inventarisatie terug te trekken en een hernieuwde inventarisatie op te stellen.

Als burgemeester en wethouders instemmen met dit voorstel, wordt de nieuwe visuele inventarisatie gehouden in het voorjaar van 2012. Deze nieuwe inventarisatie moet een goed beeld geven van de actuele, feitelijke situatie in het Plassengebied. Aan de hand van de uitkomsten kan dan een verantwoorde afweging worden gemaakt over welke bestemming aan locaties in het gebied wordt toegekend en welke regeling daarbij hoort.

Indien een nieuwe inventarisatie wordt opgesteld, is het niet meer noodzakelijk om op de huidige inventarisatie te reageren. Degenen die al wel een reactie hebben gegeven, worden door de gemeente schriftelijk geïnformeerd over hoe wordt omgegaan met hun reactie.

Wanneer het college het voorstel van wethouder Vroomen niet overneemt, dan worden er nieuwe termijnen vastgesteld om te reageren op de huidige ter inzage gelegde inventarisatie. Een en ander betekent dat betrokkenen op dit moment nog geen reactie hoeven te geven.