Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 25-10-2011

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 oktober een man aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 00.40 uur een man op de fiets over de rijbaan van de Zeehaenkade in de richting van de Winthontlaan rijden. De man slingerde van links naar rechts. De agenten gingen naast de man rijden en sommeerden hem te stoppen. De man luisterde niet en begon de agenten uit te schelden.

Toen de man voor de tweede keer werd gevraagd te stoppen, gooide hij zijn fiets op de rijbaan en ging er rennend vandoor. Na een korte sprint werd de 24-jarige man uit Salt Lake City (Amerika) aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau. Onderweg maakte de man diverse beledigende opmerkingen. Uiteindelijk werd de man met een bekeuring weer naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Maandagavond werd een vrouw beroofd van haar tas. De verdachte ging er op een fiets vandoor.

Een 37-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 19.45 uur over de Bandoengstraat. Plotseling werd de tas van de vrouw uit haar handen getrokken door een jongen op een fiets. De verdachte reed na de beroving weg in de richting van de Ternatestraat. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Gestolen fietsen aangetroffen

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie vijf fietsen in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat ze zijn gestolen.

Een getuige belde rond 16.30 uur de politie omdat er al geruime tijd een aantal fietsen bij een box aan de Omloop stond. Hij had het vermoedde dat de fietsen gestolen waren. De politie ging ter plaatse en trof vijf fietsen aan. Toen de eerste fiets gecontroleerd werd bleek dat deze als gestolen gesignaleerd stond. De agenten hebben alle fietsen in beslag genomen voor verder onderzoek.

Beroofd

UTRECHT Maandagmiddag vond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd. De politie zoekt getuige(n).

Een 36-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 17.45 uur samen met een vriendin over de Rooseveltlaan. Op de hoek met de Nansenlaan stond een groepje jeugd. Twee jongens uit de groep kwamen op de vrouw toelopen en pakten haar tas uit de fietstas. Het tweetal ging er rennend vandoor en verdween in een steeg ter hoogte van de Nansenlaan. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Woninginbraak, gewelddadige inbreker

UTRECHT Op maandagmiddag werden twee inbrekers overlopen door bewoners. Beide inbrekers wisten te ontkomen. Eén van hen was zeer gewelddadig op zijn vluchtroute.

Omstreeks 14.40 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Galvanistraat, waarbij de inbrekers waren overlopen door bewoners. De daders renden de tuin in en één van hen sprong over de schutting heen. De andere inbreker kwam klem te zitten, waardoor de 34-jarige bewoner en de 35-jarige bewoonster de kans kregen om hem tegen te houden. De inbreker probeerde de bewoners te slaan met een inbrekerswerktuig en bedreigde hen. Hij wist te ontkomen. De 34-jarige bewoner ging achter hem aan.

Op De Lessepstraat werd de inbreker bijna aangereden door een auto en hij vernielde één van de autoruiten. De inbreker rende vervolgens de Swammerstraat in, in de richting van de F. Koolhovenstraat, waar een man op een fiets hem klem reed. Deze man werd vervolgens door de inbreker mishandeld met een inbrekerswerktuig. De inbreker rende daarna weg de Bernhard de Waalstraat in. De bewoner achtervolgde hem nog steeds, maar bij de kerk op het Prins Bernhardplein verloor hij hem uit het oog toen hij de Plesmanlaan in rende.

Signalement direct gevluchte inbreker:


- Man


- lichtgetint Noord-Afrikaans uiterlijk


- 20 jaar


- tenger postuur


- donkere kleding

Signalement gewelddadige inbreker:


- man


- lichtgetint Noord-Afrikaans uiterlijk


- 20 jaar


- 1.70 meter


- tenger postuur


- donkere grote ogen


- brede wenkbrauwen


- smal gezicht, waarbij de jukbeenderen uitsteken


- donkere broek


- donkere jas tot op de heupen


- capuchon


- muts met donker en licht motief

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewelddadige inbraak en de vluchtende inbrekers. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook wilde politie graag in contact komen met de man op de fiets die mishandeld werd door de inbreker.

Hennepkwekerij

UTRECHT- Op maandag werd een hennepkwekerij aangetroffen in een vrijstaande schuur naast een woning aan de Mereveldseweg. Na binnengekomen informatie werd daar een onderzoek ingesteld en werd een hennepkwekerij aangetroffen met 1150 planten. De planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In de nabijgelegen woning werd doorzoeking gedaan.

Op een stuk grond dat aan de verdachten toebehoort en ongeveer 250.000 euro waard is, werd beslaggelegd. Er wordt een voordeelsberekening gemaakt om het met de hennephandel verdiende geld van de verdachten af te pakken. De politie heeft de zaak in onderzoek.