Politie Groningen

Dinsdag 25 oktober 2011

Provincie Groningen, 25-10-2011

Auto in vangrail

LEEK Een personenauto van een 57-jarige man uit Appingedam is donderdagavond in de vangrail gereden, nadat de man de macht over het stuur verloor. De auto kwam vanuit de richting van Spijk en was op weg naar Appingedam toen de bestuurder op de verkeerde weghelft terecht kwam. Door de hoge snelheid kon hij het voertuig niet meer onder controle krijgen en reed de vangrail in. De Appingedammer is door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor controle. De auto is total loss verklaard en afgesleept door een bergingsbedrijf.

Aanhouding na belediging

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 18-jarige jongeman uit Groningen aangehouden voor het beledigen van de politie. De jongeman liep eerder die avond zwalkend over straat en voelde bij meerdere woningen aan de deurklink. Bij controle door de politie bleek hij onder invloed te zijn. Nadat de politie hem op zijn gedrag aansprak reageerde hij door zijn middelvinger op te steken en de politie meerdere malen openlijk te beledigen. De Groninger is meegenomen naar het bureau, waar hij twee keer een vals adres op gaf. De jongeman wordt nog verhoord voor het beledigen van de agenten. Daarnaast is hij bekeurd voor openbaar dronkenschap en het opgeven van een vals adres.

Bromfietser zaken niet op orde

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 18-jarige jongeman op zijn brommer aangehouden. De man werd gecontroleerd omdat hij zonder voor- en achterlicht reed. Bij de controle viel het op dat de brommer ook niet van een verplichte kentekenplaat voorzien was. Toen de politie de bestuurder vroeg om zijn rijbewijs te tonen, bleek hij deze niet te hebben. Omdat de bestuurder ook erg naar alcohol rook is er een alcoholtest gedaan waaruit bleek dat hij een promille had van bijna 0,8% (340 µg/l). De jongeman is vervolgens aangehouden voor rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en is bekeurd voor de verlichting.

74 bekeuringen voetgangersgebied Westerhaven

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag gecontroleerd in het voetgangersgebied van de Westerhaven. In totaal zijn er 63 fietsers en 11 snor-/bromfietsers bekeurd voor rijden tussen het winkelend publiek.

Bromfietser gewond na remactie

NIEKERK (GROOTEGAST) Een 51-jarige bromfietser uit Grootegast is maandagochtend gewond geraakt op de Fanerweg in Niekerk. Een 15-jarige fietser voor hem sloeg links af, zonder richting aan te geven. De bromfietser schrok hiervan, remde hevig en ging onderuit. De man is met pijn aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Man valt van steiger

LEEK Een 20-jarige man uit de gemeente Harlingen is maandagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De bouwvakker is van een steiger van een paar meter hoogte naar beneden gevallen. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd. Die stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

Inbrekers aangehouden bij controle

SCHEEMDA De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden. Beide mannen reden in een auto over de Oosterstraat in Scheemda. Het tweetal kreeg een stopteken omdat de verlichting niet in orde was. Bij controle bleek de 23-jarige bestuurder uit Zuidbroek nog DNA te moeten afstaan. De 26-jarige bijrijder uit Farmsum had nog een boete te betalen. Bovendien werden in de auto allerlei gereedschappen en voetballen gevonden. Het tweetal bekende even daarvoor te hebben ingebroken bij de voetbalclub in Scheemda. Beiden zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Klant schopt stennis in winkel

VEENDAM Een 38-jarige inwoner van Wildervank werd maandag in de Kerkstraat in Veendam aangehouden nadat hij in een supermarkt voor problemen had gezorgd. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, had een medewerker van de supermarkt met de dood bedreigd en een winkelpoortje vernield. Buiten de zaak probeerde hij er met de fiets van een jeugdige inwoner van Veendam vandoor te gaan. De gewaarschuwde politie arresteerde de man. De Wildervankster was dusdanig dronken dat hij niet kon worden verhoord. Hij is ingesloten. De man kreeg een winkelverbod van een jaar. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Appingedam, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 2091, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Stadskanaal, Oosterstraat:aantal geregistreerde voertuigen: 906, aantal overtredingen: 208, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Alteveer, Beumeesweg:aantal geregistreerde voertuigen: 170, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, N360:aantal geregistreerde voertuigen: 910, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Leens, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 314, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.