Gemeente Dalfsen

Duurzaamheidscafé Nieuwleusen groot succes

25-10-2011

Ruim 80 deelnemers praten over een duurzaam Nieuwleusen.

Op woensdagavond 19 oktober werd in sporthal de Schakel in Nieuwleusen het Duurzaamheidscafé georganiseerd. Het Duurzaamheidscafé vormde de aftrap van het project Duurzaam Nieuwleusen. Nieuwleusen is een bedrijvig dorp met veel goede ideeën en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Dalfsen wil graag samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwleusen onderzoeken welke duurzame thema's en ideeën in het dorp leven. Nieuwleusen bepaalt de agenda en schrijft zelf een uitvoeringsplan om, in navolging van Duurzaam Hoonhorst, een Duurzaam Dorp te worden.

Aan de hand van een aantal vragen en gespreksrondes hebben de aanwezige inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwleusen bepaald welke thema's belangrijk zijn voor het dorp. Deze thema's werden aan het eind van de avond gepresenteerd aan het publiek middels een Wordle (zie afbeelding). De thema's Leefbaarheid, Daadkracht, Technische duurzaamheid, Samen, Bewustwording, Toekomst en Zelfvoorzienend zullen in werkgroepen verder worden uitgewerkt. De eerste werkgroepronde is op woensdag 9 november om 19.15 in sporthal de Schakel in Nieuwleusen.

Geïnteresseerden die niet bij het Duurzaamheidscafé aanwezig konden zijn, worden van harte uitgenodigd om alsnog bij een werkgroep aan te schuiven, aanmelding via m.gils@dalfsen.nl of via tel. (0529) 48 83 94.

www.nieuwleusensynergie.nl