Gemeente Albrandswaard



Albrandswaard verkoopt kabelnetwerk aan CIF

Meer mogelijkheden voor snel internet en televisiediensten voor inwoners en bedrijven

De gemeente Albrandswaard heeft haar kabelnetwerk verkocht aan CIF. CIF gaat vanaf het vierde kwartaal van 2012 glasvezel tot in huis (fibre-to-the-home) aanleggen. Binnen twee jaar is 50% van de inwoners op glasvezel aangesloten. Het resterende deel van het grondgebied wordt in de jaren daarna bijna geheel verglaasd. Dit is uiterlijk in 2018 klaar. Inwoners krijgen hierdoor grote keuzevrijheid als het gaat om supersnel internet, HD-TV, radio en telefonie.

Burgemeester Harald Bergmann, fondsdirecteur Martijn Visser van CIF en wethouder Bert Euser proosten op de gesloten overeenkomst Het college van burgemeester en wethouders is erg tevreden over de verkoop van het CAI-netwerk. Wethouder Bert Euser: "Met de verkoop van ons kabelnet aan CIF hebben onze burgers en bedrijven straks de nieuwste techniek op het gebied van televisie en internet binnen handbereik. Met andere woorden:
Albrandswaard is klaar voor de toekomst! Daarnaast heeft de verkoop financieel gunstige gevolgen voor de gemeente."

Verbetering televisiesignaal
De gemeente heeft goed geluisterd naar de klanten van CAI-Albrandswaard. Met CIF is afgesproken dat het televisiesignaal op korte termijn wordt verbeterd, om storingen te voorkomen. Het bedrijf geeft aan dat dit in januari 2012 gereed is.

Verkoop
De gemeenteraad van Albrandswaard heeft het college in februari 2011 opdracht gegeven het kabelnetwerk te verkopen. Verschillende marktpartijen zijn gevraagd een voorstel te doen voor overname van het netwerk en verbetering van de dienstverlening. Na een onderhandelingsperiode bereikte de gemeente met CIF overeenstemming over de verkoop.

CIF
CIF is een Nederlandse organisatie op het gebied van communicatie-infrastructuur en dataverbindingen. De aandeelhouders zijn onder andere Rabobank en de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF geeft marktpartijen toegang tot kabelnetwerken, die via deze netwerken hun diensten kunnen aanbieden aan inwoners en bedrijven. De overdracht aan CIF vindt eind 2011 plaats.

> Bekijk vragen en antwoorden over de verkoop van CAI Albrandswaard aan CIF