Examinering op alle AOC's in orde

Persbericht van AOC Raad

Afgelopen tijd zijn de examens en examenprocessen van de AOC's opnieuw onder de loep genomen door de Inspectie van het Onderwijs. Onlangs viel ook bij hekkensluiter in het onderzoek (De Groene Welle) een voldoende beoordeling op de mat. Hiermee zijn alle AOC's positief beoordeeld in het onderzoek (Prinsentuin College en De Landstede vielen hier buiten). Hiermee wordt een onzekere periode afgesloten voor veel instellingen, waarin hard is gewerkt om de examenkwaliteit op orde te krijgen.

Vorig jaar nog kreeg een groot aantal AOC's een onvoldoende voor de examenkwaliteit. Oorzaak was afkeuring van de ingekochte examens van De groene standaard, waar bijna alle instellingen gebruik van maken. De afkeuring van De groene standaard was grotendeels te verklaren door een verschil van interpretatie over het examineren van competentiegericht onderwijs. De groene standaard toetst het geheel aan competenties in een zo reëel mogelijke beroepssituatie (een Proeve van Bekwaamheid). De Inspectie wil de beoordeling van de werkprocessen (competenties) die in een kwalificatiedossier staan, afzonderlijk onderbouwd zien.

Gesprekken van de Stichting De groene standaard met de Inspectie hebben geleid tot de nodige aanpassingen en uiteindelijke goedkeuring van de examens.

De volledige beoordeling van de examinering van het groene onderwijs wordt opgenomen in het Examenverslag van de Inspectie van het Onderwijs, dat volgend voorjaar verschijnt.

*

Links:
http://www.aocraad.nl



Razende Robot Reporter