Gemeente Haaren


Wmo Samen Onderweg


De komende tijd vindt u onder bovenstaande slogan actuele informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Er gaat namelijk nogal wat veranderen. Maakt u op dit moment gebruik van een Wmo voorziening? Dan ontvangt u altijd persoonlijk bericht als er voor u iets verandert.

Wij houden u op de hoogte via de gemeentelijke pagina in De Leije en via de website www. Haaren.nl

De Wet maatschappelijke ondersteuning gaat er vanuit dat iedereen zo lang mogelijk mee blijft doen in de samenleving. De focus ligt hierbij op wat u nog zelf kunt en niet zozeer op wat u niet meer kunt. In ieder geval staat de eigen kracht op nummer één en daarnaast de mogelijkheden van de omgeving.

De Wmo zorgt ervoor dat iedereen:

* een huishouden kan voeren;

* zich in en om het huis kan verplaatsen;
* zich lokaal kan verplaatsen met een vervoermiddel;
* familie, vrienden en kennissen kan ontmoeten.

Wmo-cliëntendagen

Samen met de Wmo Adviesraad organiseert de gemeente in ieder dorp een bijeenkomst om uit te leggen wat er de komende tijd allemaal gaat veranderen. Rond 1 november ontvangt iedereen die een Wmo-voorziening heeft een persoonlijke uitnodiging met antwoordkaartje. Maar ook als u geen uitnodiging heeft ontvangen, bent u van harte welkom. Geeft u zich op vóór 15 november op. Dat kan via deze website u gaat dan naar > clientendagen of via Loket WegWijs (0411) 63 45 90.

Wanneer?

22 november 19.30 - 22.00 uur in de Vorselaer in Biezenmortel

23 november 14.00 - 16.30 uur in Den Domp in Haaren

25 november 14.00 - 16.30 uur de Gastenbosch in Helvoirt

28 november 19.30 - 22.00 uur in St. Jozef in Esch

Vraagt u zich bijvoorbeeld af:

* of op 1 januari 2012 alles anders is;

* of u straks twee of drie keer een eigen bijdrage moet betalen;
* wat de medewerkers van Loket WegWijs met u gaan bespreken als u een probleem heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen of om mee te doen in de samenleving;

* wat de gemeente van u en uw familie precies gaat verwachten;
* of de nieuwe werkwijze het gevolg is van bezuinigingen;
* of er straks nog wel voorzieningen worden verstrekt zoals een rolstoel, scootmobiel of traplift;

* waarom uw buurvrouw wel een Wmo-voorziening krijgt en u niet.

Kom dan zeker naar één van de cliëntendagen! Op al deze vragen proberen wij een antwoord te geven, zonder hierbij in te gaan op uw persoonlijke situatie.

Programma

Tijdens de cliëntendagen informeren wij u over de nieuwe manier van werken in het kader van de Wmo. Met een gevarieerd programma proberen wij u een zo goed mogelijk beeld te geven van de nieuwe koers waarin uw eigen kracht en uw sociale omgeving centraal staan. We maken tijd voor discussie, waarbij uw mening op prijs wordt gesteld. Op deze manier gaan we Samen Onderweg naar een nieuwe werkwijze binnen de Wmo.

Vervolg

Op 22 december vergadert de gemeenteraad over de nieuwe Wmo-verordening. Wijzigt er iets voor u? Dan ontvangt u in januari een persoonlijke brief.

In januari verspreiden wij bovendien een huis-aan-huis krantje over de Wmo en alle wijzigingen.

In januari 2012 informeren wij onze partners op het gebied van wonen, welzijn en zorg over alle ontwikkelingen in de Wmo.

Meer informatie

Heeft u vragen? Bekijk alle informatie hierover op www.haaren.nl> clientendagen of neem contact op met een medewerker van Loket WegWijs, Gemeentehuis Haaren, tel: (0411) 63 45 90, Geopend: maandag tot en met donderdag van 9.00 - 12.00 uur