FNV KIEM

Finalisten Amsterdamse Popprijs 2011 bekend

dinsdag 25 oktober 2011

Zondag 23 oktober zijn alle finaleplekken van de Amsterdamse Popprijs 2011 geworden.

Uit de halve finales die in oktober plaatsvonden zijn zes winnaars gekomen. De finaleplekken zijn toegekend aan Vine-Yard, PLeaSe!, Eaglin Miles, Sir James, 3rd Floor Magic, Club Quattro en The City Hollers. Deze zes bands strijden op zaterdag 3 december in de Melkweg om de Amsterdamse Popprijs 2011.

De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse Popmuziek. Eerdere winnaars van de Amsterdamse Popprijs zijn The Tunes en Yori Swart, die eerder dit jaar de Sena POPnl Performers Award 2011 won.

De Amsterdamse Popprijs
Uit ruim 80 inschrijvingen zijn 30 bands geselecteerd om zich te bewijzen in één van de vijf voorrondes. Elke voorronde leverde één winnaar op. Daarnaast werden door de jury zeven wild cards uitgedeeld. Op zondag 16 en zondag 23 oktober vonden de halve finales in Paradiso plaats. Op zaterdag 3 december is de finale in de Melkweg (the Max). Dan wordt duidelijk wie de winnaar is van de Amsterdamse Popprijs 2011.

De deelnemers worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, techniek en podiumpresentatie. De winnende band gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, promo cd's, een (radio-)interview en diverse optredens. De winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2011 is tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de Sena Performers POPnl Award 2012.