Erasmus Universiteit Rotterdam

Start Erasmus Graduate School Humanities, Social & Behavioural Sciences

Bundeling promotieonderzoek meerdere disciplines

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is de opbouw gestart van een nieuwe Graduate School. In de Erasmus Graduate School Humanities, Social & Behavioural Sciences (EGS-HSBS) wordt het promotieonderzoek en
-onderwijs van meerdere faculteiten en instituten ondergebracht. Het gaat om de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW), International Institute of Social Studies (ISS), Erasmus School of History, Communication and Culture (ESHCC) en de Faculteit der Wijsbegeerte (FW).

De EGS-HSBS zal voor de deelnemende faculteiten en instituten als platform fungeren voor de inhoud, rendement en de kwaliteit van promotieonderwijs en -onderzoek. Bouwdecaan prof.dr. Victor Bekkers en drs. Jan Nagtzaam, instituutsmanager, zijn deze maand begonnen met de ontwikkelingsfase van de nieuwe Graduate School. Een van de belangrijke ambities van de EGS-HSBS is het versterken van de kruisbestuiving tussen wetenschappelijk excellent onderzoek en onderzoek dat sterker maatschappelijke relevant is. Valorisatie (uitnutten) van promotieonderzoek vraagt steeds meer om invulling met meerdere academische disciplines. Door de variëteit van de disciplines van de promovendi binnen de EGS-HSBS, ieder werkend vanuit hun eigen wetenschappelijke wortels, is het mogelijk een inspirerende en vernieuwende onderzoeksomgeving voor promovendi te creëren.

Wetenschappelijk talent
De Erasmus Universiteit Rotterdam wil een aantrekkelijke plaats zijn voor veelbelovende onderzoekers en zet in op het vormen van Graduate Schools om wetenschappelijk talent te werven, op te leiden en te behouden. Door de start van de nieuwe Graduate School vergroot de EUR wereldwijd de mogelijkheid om nieuwe markten met talentvolle promovendi aan te boren. Op dit moment huisvest de EUR al drie Graduate Schools: Erasmus Research Institute of Management (ERIM) het Tinbergen Instituut en Erasmus MC Graduate School.