Gemeente Leidschendam-Voorburg


Molenloop Leve de Molens! een succes

Het weer zat mee bij de Molenloop Leve de Molens! in Leidschendam op zondag 23 oktober. Veel enthousiaste lopers liepen in de volle zon mee met deze molenloop. Commissaris van de Koningin, Jan Franssen, gaf het startschot en deelde na afloop de prijzen uit bij de volwassen lopers. Loco-burgemeester van Leidschendam-Voorburg, Marcel Houtzager, gaf het startsein voor de KidsRun en deelde de prijzen uit aan de snelste lopers bij de kinderen.

Winnaar van de Molenloop werd John van Dijk van Atletiekvereniging Uithoorn.
Bij de dames kwam Jolanda ten Brinke (Atletiekvereniging Uithoorn) het snelst over de finish. Bij de KidsRun was Issam Er-Rabhi van Atletiekvereniging Sparta uit Den Haag-Voorburg de snelste jongen en Iris Cox uit Den Haag het eerste meisje dat de finish bereikte. Overige uitslagen staan op www.molenlooplevedemolens.nl.

De lopers startten het 10-kilometer-traject naast de Molendriegang in de Driemanspolder, Leidschendam en renden langs weilanden en boerderijen en het prachtige natuurgebied achter Stompwijk. De Molenloop is een van de activiteiten die provincie Zuid-Holland organiseert tijdens het themajaar Leve de Molens!.

Winnaars kids run Uitreiking prijs