Ideale studentenbaan: zowel binnen als buiten en overdag

Persbericht van ASA Student

Almere, 25 oktober 2011 - Studenten hebben duidelijke voorkeuren als het gaat om hun bijbaan. Zo werkt 44 procent het liefst binnen, terwijl een combinatie van binnen en buiten het meest ideaal is; 54 procent wisselt graag werkzaamheden binnen en buiten af. Ook hebben studenten een voorkeur voor overdag werken (76 procent). De overige 24 procent werkt het liefst 's avonds of 's nachts. Deze resultaten komen voort uit onderzoek van ASA Student, grootste specialist in bemiddeling van HBO- en WO-studenten. Zij vroeg 875 studenten naar hun wensen op het gebied van een bijbaan.

Niet alleen het dagdeel is belangrijk voor de student, werken op doordeweekse dagen (38 procent) schikt hen beter dan in het weekend (17 procent). Nog liever wisselen studenten doordeweekse dagen af met werken in het weekend. Bijna de helft (45 procent) geeft hieraan de voorkeur. Daarnaast blijkt dat de student waarde hecht aan een extra toeslag voor werken in het weekend. Ruim driekwart van de studenten vindt dit een beetje belangrijk tot heel belangrijk. 12 procent vindt dat er alleen een extra toeslag nodig is voor werken op zondag.

"Het onderzoek laat zien dat studenten goed weten wat ze willen als het gaat over de invulling van de ideale bijbaan", concludeert Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van ASA Student en Ad Rem Young Professionals. "Iedere student heeft zijn of haar eigen voorkeur op dit gebied. We helpen werkgevers bij het zo aantrekkelijk mogelijk aanbieden van bijbanen voor studenten. Op deze manier kunnen we de banen sneller invullen en komen studenten eerder terug voor werk bij een bepaalde opdrachtgever. Door onderzoeken als deze krijgen we een nog beter beeld van onze doelgroep en kunnen we aan zowel hun wensen, als die van de opdrachtgever tegemoet komen."

*

Links:
http://www.asastudent.nl



Razende Robot Reporter