FloraHolland


Nieuwe Automatische Geleide Voertuigen voor FloraHolland Bleiswijk

FloraHolland, 25 oktober 2011 (persbericht) - FloraHolland in Bleiswijk heeft onlangs het eerste exemplaar van in totaal 24 nieuwe Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's) in ontvangst genomen. Deze voertuigen worden bij de bloemenveiling gebruikt om stapelwagens van en naar de klokken in de veilingzaal te rijden. De nieuwe AGV's zijn besteld ter vervanging van de huidige, verouderde voertuigen. De levering vindt verspreid plaats over de komende vier jaar.

De huidige AGV's van FloraHolland Bleiswijk zijn inmiddels verouderd. De onderdelen die vervangen moeten worden, zijn vaak moeilijk of zelfs niet meer verkrijgbaar. Het veilproces kan verstoord raken als er minder dan 24 AGV's - in totaal acht AGV's per klok - inzetbaar zijn. Het is daarom belangrijk hierin te investeren. Daarnaast wil FloraHolland Bleiswijk het onderhoud aan de AGV's uitbesteden. Het onderhoud aan de huidige AGV's verzorgt de bloemenveiling tot op heden zelf.

De nieuwe AGV's kunnen op hetzelfde traject rijden als de huidige AGV's. Dit maakt de uitfasering van de huidige voertuigen eenvoudig en zodoende is er geen ombouwactie nodig ten behoeve van de nieuwe AGV's.