Gemeente Beverwijk


Nieuws

Wet maatschappelijke ondersteuning

Nieuw Wmo Beleidsplan

Nieuw beleidsplan Wmo ter vaststelling naar de raad.

Het nieuwe beleidsplan voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2012-2015 heeft in de afgelopen zomerperiode ter inzage gelegen. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de inspraakresultaten besproken. Het plan wordt in december 2011 met een aantal aanvullingen ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Inspraak

In het voorjaar zijn twee bijeenkomsten georganiseerd waarin burgers en instellingen konden meepraten en meedenken met het Wmo-beleid van de gemeente voor de komende vier jaar. Daar hebben veel belangstellenden gebruik van gemaakt. Het opgestelde plan heeft vervolgens in de zomerperiode gedurende twee maanden ter visie gelegen. Er zijn enkele reacties binnen gekomen. Men was positief over de inhoud van het plan. Er werd onder meer aandacht gevraagd voor de groeiende groep ouderen, voor op maat gesneden informatievoorziening en men vroeg de gemeente om goed te blijven kijken naar de individuele omstandigheden van mensen. Ook werd aandacht gevraagd voor de veranderende samenwerking tussen instellingen en om daarbij het belang van vrijwilligersgroepen, bijvoorbeeld vanuit de kerken.

Vaststelling

Het plan is naar aanleiding van de reacties nog op enkele punten aangevuld. Het is besproken met de Wmo-raad die content is met het eindproduct. Het college legt het plan nu ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. De raad zal in december een besluit nemen. Daarna ontvangen de insprekers bericht over de verwerking van hun inspraakreacties.

Beverwijk, 25 oktober 2011