NMBS

Open Dagen NMBS werkplaatsen bijzonder succesvol

25/10/2011

Meer dan 35.000 bezoekers maakten kennis met het werk van 6.200 werknemers van NMBS Technics.

Tussen 24 september en 23 oktober openden de Centrale Werkplaatsen van Mechelen en Salzinnes alsmede de tractiewerkplaatsen van Schaarbeek, Antwerpen-Noord, Stockem, Merelbeke, Charleroi, Oostende, Kinkempois en Hasselt hun deuren voor het grote publiek. In totaal konden 35.054 bezoekers vaststellen dat de werkplaatsen van de NMBS staan voor technologische knowhow en respect voor het milieu. De uiteindelijke doelstelling: een stipt en kwalitatief hoogstaand treinaanbod.

In de 13 werkplaatsen van NMBS wordt dagelijks gewerkt aan het onderhoud en herstellingen van 1.511 rijtuigen en 1.356 tractievoertuigen (elektrische locomotieven, diesellocomotieven, motorstellen, enz.). Deze werkplaatsen zijn verspreid over het ganse land, zodat een snelle en efficiënte interventie mogelijk is. Hierbij gaat het zowel over kortetermijnonderhoud, herstellingen als langetermijnonderhoud en moderniseringen van het treinmaterieel.

Een groot deel van het NMBS-personeel (6.200 personen) is in deze werkplaatsen tewerkgesteld. Deze logistieke centra spelen dan ook een belangrijke rol voor de regionale werkgelegenheid en zijn een belangrijke schakel voor een veilig en vlot treinverkeer.

In deze werkplaatsen worden de treinen eveneens uitgerust met het TBL1+ veiligheidssysteem. In totaal dienen tegen begin 2013 1021 krachtvoertuigen (locomotieven en motorstellen) over dit systeem te beschikken: momenteel is al 64,3 procent van het voertuigenpark uitgerust met dit systeem (week 42).