Gemeente Soest

Kringloopcentrum Spullenhulp feestelijk geopend

25 oktober 2011

Afgelopen maandag is Kringloopcentrum Spullenhulp officieel geopend. Voortaan kunnen inwoners voor allerlei tweedehands goederen terecht in het uitgebreide en vernieuwde pand aan de Schans 20. De gemeente Soest heeft als eigenaar van dit pand en met ondersteuning van de provincie Utrecht, bewust gekozen om het vernieuwde onderkomen van het kringloopcentrum duurzaam en volgens het Cradle to Cradle principe te verbouwen.

Voorzitter van het Kringloopcentrum, Neks Blommers, wethouder Harry Witte, Jaklien Vlasblom van de provincie Utrecht en een vaste klant van het Kringloopcentrum verrichtten de opening door gezamenlijk een puzzel in elkaar te zetten. Vervolgens konden de genodigden een kijkje gaan nemen in het vernieuwde pand.

Duurzaam uitgebreid

Spullenhulp is gevestigd in het duurzaamste bedrijfspand van Soest. Het gebouw kan zichzelf helemaal voorzien van licht, elektriciteit, warmte en gedeeltelijk van water. De provincie Utrecht heeft hier een belangrijke financiële bijdrage aan geleverd. Niet alleen het Cradle to Cradle bouwen - zoals het materiaalgebruik - maar ook de zonnepanelen, de bodemenergie en het vegetatiedak konden dankzij de ondersteuning van de provincie gerealiseerd worden.

Op die manier kan het Kringloopcentrum ook voor aannemers, bedrijven, organisaties en inwoners een inspiratie zijn om zelf aan de slag te gaan met duurzaam bouwen en verbouwen. Binnenkort wordt gestart met het organiseren van rondleidingen in dit voorbeeldproject. Nog meer inspiratie op doen? Kijk dan eens op
http://www.provincie-utrecht.nl/loket/kaarten en kies inspiratiekaart duurzaam bouwen. Hier zijn allerlei aansprekende voorbeelden van woonwijken, woningen en utiliteitsgebouwen te zien met bijzondere voorzieningen op het gebied van duurzaamheid binnen de provincie Utrecht. Ook op www.duurzaamheid-werkt.nl kunt u terecht voor duurzame projecten, waaronder het Kringloopcentrum Spullenhulp.

Wethouder Harry Witte, voorzitter Kringloopcentrum Neks Blommers, een vaste klant en Jaklien Vlasblom van de provincie Utrecht