Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bedrijventerrein Zoutman behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Bedrijventerrein Zoutman behaalt certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Het KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) staat voor samenwerking tussen verschillende partijen die structurele maatregelen nemen op het gebied van veiligheid op bedrijventerreinen. Nu het keurmerk is toegekend aan het bedrijventerrein Zoutman, komen de ondernemers in aanmerking voor korting op verzekeringen en subsidieregelingen.

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, politie, brandweer, Reeuwijkse Ondernemers Vereniging en Vereniging Bedrijventerrein Zoutman, BBD Groep en parkmanagement¬bureau Ericis bundelden hun krachten om de veiligheid en uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren. De Kamer van Koophandel Rotterdam en het MKB Nederland ondersteunde de KVO werkgroep en stelden een stimuleringsbijdrage voor de certificering beschikbaar. Burgemeester Van der Kamp: "Dat je een veilige samenleving met elkaar maakt, daar is dit weer een goed voorbeeld van. Het initiatief van de ondernemers op het bedrijventerrein Zoutman om samen te werken met andere partijen, dat kan ik alleen maar toejuichen. Veiligheid is tenslotte een opdracht en een taak voor ons allemaal".

De samenwerkende partijen ondertekenen het convenant tijdens de volgende bijeenkomst van de Vereniging Bedrijventerrein Zoutman. Dan wordt ook het certificaat uitgereikt en het BIZ plan met activiteiten en de meerjarenbegroting gepresenteerd aan de ondernemers.. Deze bijeenkomst is op maandag 31 oktober om 17.00 uur bij Vergeer Bouw aan de Edisonstraat 46.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen worden doorlopen zoals een nulmeting, een samenwerkings¬overeenkomst en een plan van aanpak.

Aan de hand van een veiligheidsenquête onder de ondernemers en de schouw over het terrein is een actieplan met maatregelen opgesteld. Het certificeringinstituut KIWA heeft het plan van aanpak officieel getoetst, waarbij is bekeken of de veiligheidsmaatregelen en het samenwerkingsverband op Zoutman voldoen aan de eisen. Het actieplan wordt regelmatig bijgesteld en iedere twee jaar wordt opnieuw getoetst of het bedrijventerrein voldoet aan de eisen van het keurmerk.