Interprovinciaal Overleg (IPO)


Eerste Visiediner Bedrijventerreinen groot succes

25 oktober 2011

Afgelopen maandagavond was in Almere het eerste Visiediner Herstructurering Bedrijventerreinen, een eerste bijeenkomst uit een reeks van vier door het gehele land. Er waren twaalf bestuurders uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht: twee gedeputeerden en tien wethouders. Rudy Stroink, eigenaar van vastgoedbedrijf TCN, leidde de avond in.

Met een aantal prikkelende stellingen gaf Rudy Stroink de aftrap voor een avond vol discussie. De bestuurders gingen met de heer Stroink en elkaar in de debat over de bedrijventerreinenproblematiek. Wie is verantwoordelijk voor het overaanbod van bedrijventerreinen? Hoe kom je samen met je buurgemeenten tot regionale oplossingen van het probleem? En wanneer speelt de provincie een rol en wat zou die rol moeten zijn? Het waren een aantal vragen die de bestuurders tijdens het diner probeerden te beantwoorden.

De avond werd door de deelnemers als een groot succes ervaren. De grootste winst van de bijeenkomst was dat de bestuurders de problematiek scherper op hun netvlies kregen en naar huis gingen met een aantal nieuwe oplossingsrichtingen.

De komende weken zijn er nog drie Visiediners:

1 november in Weert
3 november in Dordrecht
8 november in Zwolle