Gemeente Loppersum

Het Lopster college in gesprek met de dorpen Toornwerd en Stedum

Loppersum, 25 oktober 2011

Â

Het college van burgemeester en wethouders van Loppersum is weer begonnen met de zogenaamde dorpenronde. Zo heeft ze op 6 oktober 2011 gesproken met het bestuur van dorpsbelangen Toornwerd en Stedum. Het college wil zo de contacten met de dorpen verbeteren en meer voeling krijgen met zaken die spelen. Onderstaand een impressie van de gespreksonderwerpen.

Â

Toornwerd

Het bestuur van dorpsvereniging heeft aangegeven blij te zijn dat het zwembad en de bibliotheek in het dorp Middelsum in stand kunnen blijven. Ter afronding van onderhoudswerkzaamheden aan de wegen in het dorp Toornwerd zal in week 42/43 van 2011een nieuw laag asfalt worden aangebracht op een gedeelte van de W.J.Dethmersweg. Tot slot is gesproken over de bushalte aan de Molenweg. Hier is sprake van een onveilige situatie. Dorpsvereniging vraagt het college dit bespreekbaar te maken bij de eigenaar van de weg, de provincie Groningen.

Â

Stedum

Het bestuur van Dorpsbelangen heeft met belangstelling kennis genomen van de activiteiten van de nieuwe Wmo adviesraad en de invoering van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Loppersum. Ter voorbereiding van de reconstructiewerkzaamheden aan diverse wegen in het dorp Stedum is een klankbordgroep samengesteld. Hierin is Dorpsbelangen ook vertegenwoordigd.

Dorpsbelangen is verheugd dat na de uitvoering van de saneringsplannen veel voorzieningen in het dorp in stand gehouden worden. Tot slot heeft Dorpsbelangen haar zorgen uitgesproken over de voortgang van de bouwplannen in het dorp die door de woningbouwvereniging Wierden en Borgen worden uitgevoerd.

Â

Dit is de stand van zaken ten aanzien van de gesprekken van de dorpenronde langs de 17 dorpen in onze gemeente. In november bezoekt het college de dorpen Wirdum en Zeerijp.