Gemeente Deurne


Gemeente gelukkig met hulp inwoners bij onderhoud plantsoenen

In de gemeente Deurne starten verschillende inwoners binnenkort met het zelf onderhouden van openbare beplantingsvakken/plantsoenen. De gemeente prijst zich gelukkig met deze participatie en maakt in het straatbeeld kenbaar om welke plantvakken het gaat.

Alle plantvakken die door inwoners worden bijgehouden worden gemarkeerd met een klavertje 4 op een aangrenzende stoeptegel. Ook de plantvakken die al verschillende jaren door inwoners worden onderhouden, zoals bijvoorbeeld in Vlierden, krijgen een klavertje 4.

Inwoners, buren en voorbijgangers zien op deze manier in één oogopslag welke plantvakken worden bijgehouden door de gemeente en welke door de inwoners uit de buurt.

De gemeente Deurne gebruikt geen bestrijdingsmiddelen meer voor het onderhoud van de plantsoenen. Om die reden is een groot gedeelte van de bestaande plantvakken in 2010 en 2011 omgevormd naar gras of onderhoudsvriendelijke beplanting. Hierdoor hoeft er niet meer zo vaak geschoffeld en gesnoeid te worden.
Naar aanleiding van deze omvorming hebben een aantal inwoners zich bij de gemeente gemeld. Ze gaven aan zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het onderhoud van een bepaald plantvak. De betreffende plantvakken zijn niet omgevormd maar hebben hun oorspronkelijke beplanting behouden.