Projectorganisatie Maasvlakte 2


Eerste kilometers asfalt op Maasvlakte 2 afgewerkt

25-10-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Voor trouwe passagiers van de FutureLand Express is het al een vertrouwd beeld: bovenop de vele kilometers zand op de buitenste rand van Maasvlakte 2, liggen de eerste honderden meters asfalt.

BAVO Wegen, onderaannemer van PUMA, heeft de ruim 6,5 kilometer lange hoofdweg over de zuidkant van Maasvlakte 2 voorzien van drie lagen asfalt. De weg parallel aan de hoofdweg en het fietspad bovenop het duin zijn al afgewerkt met een toplaag in twee delen en wachten op de eerste gebruikers.

In december 2011 pakken de mannen van BAVO aan de overkant, aan het noorden van de opening in de zeewering, de draad weer op en leggen daar nog eens over een lengte van 3,5 kilometer nieuwe wegen aan. Na sluiting van de zeewering in de zomer van 2012, worden de laatste meters asfalt toegevoegd en kan er een rondje Maasvlakte 2 worden gewandeld, gefietst of gereden.

BAVO Wegen bestaat uit BAM Wegen en Volker Wegen en is verantwoordelijk voor de aanleg van in totaal zo'n 40 kilometer wegen op Maasvlakte 2. Binnenkort leggen BAM Rail en Volker Rail, samen BAVO Spoor de eerste meters spoorlijn.