Politie Kennemerland

Twee inbrekers aangehouden na achtervolging snelweg

Leiden, Lijnden, 25-10-2011

Politie Hollands Midden is een onderzoek gestart na de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Almere en een 21-jarige Amsterdammer op dinsdag 25 oktober rond 05.10 uur op de Hoofdweg in Lijnden. De twee worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een winkel aan de Breestraat. Zij vluchtten daarna in een gestolen auto met gestolen kentekenplaten. Politie Kennemerland zag de auto over de A5 rijden, vertrouwde het niet gezien de hoge snelheid en begon een achtervolging. Zij heeft die nacht ook een waarschuwingsschot gelost. De twee mannen zijn aangehouden en overgedragen aan Politie Hollands Midden.

Inbraak
Politie Hollands Midden kreeg op dinsdag 25 oktober rond 04.30 uur de melding dat er werd ingebroken in een kledingwinkel aan de Breestraat. Volgens een getuige waren de inbrekers weggerend richting de Botermarkt. De politie deed ter plaatse onderzoek en werd later gewaarschuwd door Politie Kennemerland.

Achtervolging auto met gestolen kentekenplaten
Agenten van Politie Kennemerland zagen omstreeks 04.45 uur een auto op de A5 rijden, die opviel vanwege de hoge snelheid. Op de A9 nam de auto de afslag Badhoevedorp en de politie zette de achtervolging in. De twee inzittenden sprongen op het talud uit de nog rijdende auto en renden in de richting van het gemaal in Lijnden. Bij het fietspad tussen de Hoofdweg Oostzijde en de San Fransiscostraat zagen de agenten één van de verdachten rennen. Hij werd aangeroepen te stoppen. Omdat de man hier niet aan voldeed is een waarschuwingsschot gelost. Hij werd in de Londonstraat aangehouden. De andere verdachte is met behulp van een politiehond gevonden en kon worden aangehouden. De kentekens van de auto bleken bij een andere auto te horen, de auto waarin de verdachten reden, bleek gestolen te zijn. In de auto trof de politie dure jassen aan die uit de winkel in Leiden kwamen. Politie Hollands Midden werd gewaarschuwd en heeft de twee verdachten overgenomen. Later bleek uit onderzoek dat de auto waarin de twee verdachten reden, gestolen was na een woninginbraak in Amsterdam.
De politie doet verder onderzoek naar de zaak.