Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

Koningin 25 oktober 2011 bij officiële opening scholencomplex Waldheim-mavo en Het Baarnsch Lyceum

RVD, 12 september 2011, nr. 230: Hare Majesteit de Koningin woont dinsdagmiddag 25 oktober in Baarn de officiële opening bij van het nieuwe scholencomplex van de Waldheim-mavo en Het Baarnsch Lyceum.

Het landelijk gelegen complex huisvest beide scholen, evenals gemeenschappelijke ruimten en sportvelden. Bij de situering van het complex is rekening gehouden met de natuurlijke omgeving en is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke en besparende materialen. De Waldheim-mavo is een kleinschalige christelijke school voor vmbo-tl. De school wil het onderwijs niet alleen leerzaam, maar ook vormend laten zijn. Zo bestaat in alle vier de leerjaren een sport- en theaterklas. Het Baarnsch Lyceum wil haar leerlingen onderwijs op maat bieden en een brede ontwikkeling op het gebied van kennis, vaardigheden, waarden, bèta, cultuur en sport.
De Koningin, haar zussen en de Prins van Oranje en Prins Friso hebben onderwijs gevolgd aan Het Baarnsch Lyceum. Koningin Juliana heeft de voormalige nieuwbouw in 1969 geopend.


* © RVD