Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 25 oktober

Noord-Holland Noord, 25-10-2011 o 09.00 uur

Gestolen auto teruggevonden

Heerhugowaard, maandag 24 oktober

Op maandagavond omstreeks 19.00 uur werd een gestolen auto teruggevonden op de Spaarne in Heerhugowaard. Het voertuig stond geparkeerd op een parkeerterrein achter woningen. Van de auto bleek het stuurslot geforceerd te zijn. De bekleding van de stuurkolom was verwijderd.

De auto, een blauwe Volvo 340, bleek tussen 12 en 27 september te zijn gestolen vanaf de Kerkweg in Hensbroek.

Vernieling

Alkmaar, dinsdag 25 oktober

Op dinsdagmiddag hield de politie een 48-jarige man uit Koedijk aan wegens mishandeling op de Stationsweg in Alkmaar.

Omstreeks 02.40 uur kreeg de politie een melding dat een dronken man op de Stationsweg zou proberen de ramen in te gooien van een café. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de man er op de fiets vandoor te gaan. Hij kwam echter niet ver omdat hij tegen een geparkeerd staande auto aanfietste.

De verdachte werd aangehouden en in de politieauto gezet. Toen politiemensen een gesprek met hem wilden voeren spuugde hij hen recht in het gezicht.

De man werd overgebracht naar het politiebureau, waarbij hij zich heftig verzette.

Snelheidscontroles

Opmeer, maandag 24 oktober Op maandagmiddag, tussen 13.45 en 15.45 uur, hield de politie een snelheidscontrole op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 1646 passanten reden er 15 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 101 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Zwaagdijk, maandag 24 oktober Op maandagmiddag, tussen 12.50 en 15.30 uur, hield de politie een snelheidscontrole op de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Hier reden negen bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur. De overtredingen werden gemeten met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). De overtreders kregen direct een bekeuring mee naar huis.

Dirkshorn, maandag 24 oktober Op maandagmiddag, tussen 14.00 en 16.00 uur, hield de politie een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Dirkshorn. Van de 1877 passanten reden er 21 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 106 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Hem, maandag 24 oktober Op maandagmiddag, tussen 13.05 en 15.25 uur, hield de politie een snelheidscontrole op de Middenweg in Hem. Van de 1810 passanten reden er 7 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 98 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Julianadorp, maandag 24 oktober Op maandagmorgen, tussen 09.30 en 10.15 uur, hield de politie een snelheidscontrole op de Zanddijk in Julianadorp. Vierentwintig bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 79 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Verkeerscontrole

Egmond aan den Hoef, maandag 24 oktober

Op maandag hield de politie tussen 14.00 en 21.00 uur een algemene verkeerscontrole op de Nieuwe Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef en de Herenweg in Egmond-Binnen. In totaal leverde dit negen bekeuringen op wegens te hoge snelheid en het niet dragen van een veiligheidsgordel. Ook moesten 132 bestuurders een ademtest afleggen. Een bestuurder bleek teveel te hebben gedronken.