Politie Hollands Midden

Katwijk - Verdachte overval aangehouden

Katwijk, 25-10-2011 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 25 oktober rond 00.30 uur een 30-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op het tankstation aan de Rijnmond.

Het tankstation werd op maandagavond 24 oktober rond 20.40 uur overvallen. Het personeel werd verbaal bedreigd en de man eiste geld. Hij ging er uiteindelijk zonder buit vandoor richting de Sluisweg. Direct na de melding van de overval heeft de politie in de omgeving naar de man uitgekeken en zij startte met een technisch en tactisch onderzoek. Het onderzoek wees naar de verdachte en hij is vervolgens aangehouden in zijn woning. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk voor meerdere overvallen verantwoordelijk is geweest.

Een laffe daad Politie en justitie besteden veel tijd en aandacht aan het aanpakken van overvallers. Een overval is een laffe daad met veel impact op de slachtoffers. Vaak is de buit klein en wordt de dader gepakt, dan zijn de straffen hoog.