Nederlandse Tafeltennisbond


Li Jie meldt zich af voor finale European Nations League 24-10-2011

Li Jie heeft zich maandag afgemeld voor de eerste finalewedstrijd van de European Nations League in Heerlen. De Arnhemse heeft last van nek- en schouderklachten en moet op doktersadvies rust nemen. Nederland speelt dinsdagavond de eerste van twee finalewedstrijden tegen Duitsland.
Tijdens de Europese Kampioenschappen in Gdansk kampte Li Jie met een lichte schouderblessure. Technisch directeur Achim Sialino: "Het was een intensief toernooi. Haar schouder is overbelast en als gevolg daarvan heeft ze nekklachten gekregen." Hoe lang het herstel van de Oranjespeelster gaat duren is nog onduidelijk. "Li Jie zal in ieder geval één week rust moeten houden. In die periode wordt ze intensief behandeld door de fysiotherapeut", aldus Sialino.

Li Jie in actie tijdens de EK in Gdansk
(Foto: © Manfred Schillings / NTTB)

Bondscoach Chen Zhibin heeft het 17-jarig talent Britt Eerland opgeroepen voor de interland tegen Duitsland. Eerland won twee weken geleden goud met Oranje in het landentoernooi op de Europese kampioenschappen. Eerland speelde twee partijen in het landentoernooi. In het enkelspeltoernooi wist ze verassend de derde ronde te bereiken door de geplaatste speelster Zhu Fang uit Spanje te verslaan.

De Oranjeselectie bestaat uit Linda Creemers (26), Britt Eerland (17), Li Jiao (38) en Elena Timina (42).

Finale European Nations League, Heerlen

Nederland - Duitsland (18:30 uur)

Selectie Nederland
Linda Creemers
Britt Eerland
Li Jiao
Elena Timina

Bondscoach: Chen Zhibin

Selectie Duitsland
Zenqi Barthel
Irene Ivancan
Wu Jiaduo
Kirstin Silbereisen
Bondscoach: Jörg Bitzigeio

NTTB/RL