Gemeente Halderberge


Alzheimer Café in Halderberge

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge heeft voor 2011 subsidie beschikbaar gesteld aan de Stuurgroep Alzheimer Café om in Halderberge een Alzheimer Café op te richten en een aantal bijeenkomsten te organiseren. Voor 2012 is door de stuurgroep ook al een subsidieverzoek ingediend, maar hierover dient nog te worden besloten. De bijeenkomsten gaan plaatsvinden in het steunpunt voor ouderen in Saint Louis in Oudenbosch. Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. De toegang is gratis en er hoeft niet vooraf aangemeld te worden. In de pauze is er een drankje te koop.

Nederland telt meer dan 180 Alzheimer Cafés. In de Stuurgroep Alzheimer Café werken de instellingen Groenhuysen, GGZ Westelijk Noord-Brabant, Tante Louise-Vivensis samen met Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant. De stuurgroep heeft gehoor gegeven aan de vraag van het college om de Alzheimer Cafés meer gespreid in de regio aan te bieden.

De Alzheimer Cafés starten meestal met een inleiding door een deskundige of de vertoning van een film, waarna de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. Over de definitieve data en programma's wordt later meer bekendheid gegeven via de Halderbergse Bode en de website.

In Halderberge worden de bijeenkomsten in principe verzorgd op de eerste maandag van de maand. Op dit moment worden er al Alzheimer Cafés georganiseerd in Rucphen op de 2e maandag van de maand, in Roosendaal de 3e maandag van de maand en in Bergen op Zoom op de 4e maandag van de maand. Ook daar is iedereen van harte welkom. Meer informatie hierover vindt u op de website www.alzheimer-nederland.nl/west-brabant.