Gemeente Halderberge


Interactieve toneelvoorstelling over drank- en drugsmisbruik

Het college van de gemeente Halderberge stelt voor het schooljaar 2011
- 2012 een bedrag van EUR 10.475 beschikbaar voor de uitvoering van interactieve theatervoorstellingen over de gevaren van drank- en drugsmisbruik. In totaal worden circa 435 leerlingen van de tweede klas van het Markland College en Prinsentuin voor de voorstelling uitgenodigd. De voorstellingen vloeien voort uit de Notitie Verslavingspreventie die op 13 november 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De voorstellingen, getiteld `Hot Spot', worden verzorgd door Theatergroep Playback. De voorstelling Hot Spot is een herkenbare en heftige voorstelling over de toenemende problematiek omtrent drank- en drugsmisbruik onder jongeren. De voorstelling gaat in op de risico's van genotmiddelen, voorlichting, ontdekken eigen grenzen, opkomen voor jezelf en druk van buitenaf.

De theatervoorstellingen maken onderdeel uit van het project Gezonde School en Genotmiddelen dat sinds het schooljaar 2009 / 2010 op de Halderbergse scholen wordt uitgevoerd. Het project Gezonde School en Genotmiddelen vloeit voort uit de Notitie Verslavingspreventie die de gemeenteraad eind 2007 heeft vastgesteld. Hiermee heeft de gemeenteraad bepaald dat de verslavingspreventie op een integrale wijze moet worden aangepakt. Met de uitvoering van het project wil de gemeente het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren tegengaan.