Ingezonden persbericht


Persbericht

Zorg opa's en oma's onmisbaar bij gehandicapt kind Elfjarige Glenn maakt bijzondere editie van OOK

Hoofddorp, 25 oktober 2011 - OOK, tijdschrift voor opa's en oma's, komt deze maand met een bijzonder nummer. Gasthoofdredacteur is de elfjarige gehandicapte Glenn. Met onder andere zijn verhaal wil OOK laten zien dat opa's en oma's hard nodig zijn bij de zorg voor kinderen met een handicap. Door de bezuinigingen op het Persoons Gebonden Budget (PGB) dreigt die hulp onmogelijk te worden.

OOK's gasthoofdredacteur is kinderambassadeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Glenn heeft geen armen, zijn handen zitten aan zijn schouders vast, maar hij speelt desondanks de Magic Flute. OOK laat in deze editie kinderen schitteren met een uitzonderlijke passie of talent - ondanks hun beperking. En het magazine laat zien dat deze kinderen liefde, betrokkenheid en kracht ervaren dankzij het familienetwerk.

Steun en liefde
Zonder het vangnet van opa en oma is het voor de ouders vaak onmogelijk om alles voor elkaar te krijgen. Hun onvoorwaardelijke steun en liefde is onmisbaar. De bezuinigen op het PGB zetten de positie van meehelpende grootouders echter onder druk. Vanaf 1 januari 2012 kunnen ouders niet meer kiezen hoe ze de zorg rondom hun kind willen organiseren. Dat betekent ook dat zij opa en/of oma niet langer een vergoeding kunnen bieden als zij veel zorg voor het kleinkind op zich nemen.

Kwetsbare kinderen
Ouders moeten gebruik gaan maken van de reguliere zorg waar veel personeelswisselingen zijn. Dat komt kwetsbare kinderen niet ten goede, met de nodige gevolgen voor het gezin. Ook bestaat het gevaar dat opa en oma straks vaker moeten bijspringen dan zij aankunnen, als een gehandicapt kind helemaal niet meer in aanmerking komt voor ondersteuning en begeleiding. Het risico bestaat dat grootouders overbelast raken.

Bijzondere rol
Met deze speciale editie vraagt OOK aandacht voor dit probleem. Het is voor alle betrokkenen van groot belang dat grootouders gewoon opa en oma kunnen zijn, mét behoud van hun bijzondere rol bij de zorg voor hun gehandicapte kleinkind. OOK - oma, opa, kleinkind - is een uitgave van Sanoma Media. OOK nr. 12 ligt 25 oktober in de winkel.

Sanoma Media Netherlands
Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, customer media, televisiezenders, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sinds 29 juli 2011 is Sanoma (67%) eigenaar van SBS Nederland, samen met partner Talpa (33%).

Het portfolio van Sanoma Media bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, Net5, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl, SBS 6, Startpagina.nl en Veronica magazine.

Sanoma Media is een grensverleggend mediahuis, dat met haar expertise, creativiteit en aansprekende content adverteerders de juiste context biedt om hun doelstelling te realiseren. Met de toevoeging televisie kan nog meer worden ingespeeld op de multimediale behoefte van de consument en de adverteerder. Meer informatie over Sanoma Media Netherlands vind je op www.sanomamedia.nl

Sanoma Media Netherlands B.V. maakt deel uit van de Sanoma Group, een veelzijdige mediaorganisatie die informatie, educatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meer dan twintig landen.

Volg ons op Twitter: twitter.com/sanomamediaNL

Noot voor redacties


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht