Gemeenteraad gaat op de kleintjes letten


Rotterdamse speeltuinen protesteren tegen bezuinigingen op ID-arbeid

ROTTERDAM, 20111025 -- ‘Wie moet er straks op de kleintjes letten?’ Onder dit motto gaan speeltuinen en Duimdroppen op woensdag 26 oktober actievoeren voor het behoud van en werkgelegenheid en continuïteit van toezicht op de Rotterdamse speelvoorzieningen. De speelplekken zijn in gevaar.

De overheid gaat bezuinigen en kiest daarvoor onder andere  de  speelplekken uit. De subsidie op ID-banen wordt beëindigd. Hierdoor zullen velen hun baan gaan verliezen. Het gaat totaal om 75 medewerk(st)ers. Zij raken hun baan kwijt en speeltuinen en Duimdroppen raken de beheerders kwijt die zo broodnodig zijn voor het open houden van de voorziening en een verantwoord toezicht op de spelende kinderen. Dat is een hele slechte ontwikkeling die de hele stad raakt: de beheerders, de kinderen die komen spelen, hun ouders en verzorgers en alle buurtbewoners.

BSW, de ondersteuningsorganisatie van speeltuinen en Duimdrop kan en wil dat niet accepteren.

Door kinderen is een kleurplaat ingekleurd met als motto “Wie past er op de kleintjes.” Deze zal om 15.00 uur worden aangeboden aan de wethouders Florijn en Louwes, respectievelijk van werk, inkomen en zorg en arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie

Tussen 14.00 en 15.00 uur zal  het terrein aan het Rodezand (plek van het afgebroken Stadskantoor) worden omgetoverd in een speelparadijs. Kinderen kunnen zich naar hartenlust hier uitleven. Onder het Motto ‘De gemeenteraad gaat op de kleintjes letten’ zal aan raadsleden gevraagd worden om die middag op de kinderen ‘te passen’. Dat schijnt makkelijker te zijn dan telkens wordt gezegd, beweren zij telkens. BSW is van mening dat dat niet zo is: Toezicht houden is een vak, het werk van de toezichthouder is een baan waard!





Ingezonden persbericht