Ingezonden persbericht


UITGELICHT OKTOBER 2011

Chindia Rules!

Dinsdag 25 oktober 2011
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: ¤ 12,50
Voertaal: Engels

Reserveren

Een avond over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en de nieuwe wereldorde vanuit het Aziatische perspectief. Hoe passen wij ons aan de nieuwe wereldorde aan?

In de 21e eeuw bepalen opkomende reuzen China (nu al 's werelds tweede economie) en India meer en meer de agenda. Wederzijdse afhankelijkheid tussen de westerse wereld en Azië is een economisch feit. Europa, en in het bijzonder handelsnatie Nederland, zal zich moeten aanpassen.

Wie concurrerend wil zijn als wereldspeler zal niet alleen de productiecapaciteit moeten vernieuwen. Het gaat ook om duurzaamheid, goed bestuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hoe definiëren Aziatische bedrijven MVO? Als onderdeel van hun core business of als filantropie? Wat is de rol van de overheid bij het handelen van Nederlandse bedrijven in het buitenland? En welke bijdragen kunnen maatschappelijke organisaties leveren? Tijdens Chindia Rules! komen de Indiase en Chinese (expat)gemeenschappen voor het eerst bijeen om samen met wetenschappers, politici, NGO's en CEO's in gesprek te gaan.

Met Stephen Frost (associate professor aan Hong Kong City University en mede-oprichter CSR Asia), Rattan Chadha (oprichter en voormalig CEO van Mexx en kunstverzamelaar KRC-Collection) via een video-interview en vele anderen.

Samenstelling: Felix Meritis en Willem Offenberg (auteur van 'China of India? Outsourcen voor beginners'). Mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. In samenwerking met de Netherlands India Foundation for Innovation, NICCT en HIL International Lawyers and Advisers.