Provincie Noord-Brabant




17 oktober 2011


Groot evenement voor natuurbeleving: het Groene Lint

10.000 kinderen uit Brabant trekken de natuur in

Op dinsdag 25 oktober trekken 10.000 kinderen uit Noord-Brabant de natuur in. De kinderen zijn afkomstig van organisaties voor kinderopvang in de regio's Breda, Tilburg en Eindhoven. In de herfstvakantie doen zij mee aan Natuurtijd: een week vol natuuractiviteiten. De climax is het Groene Lint op dinsdag.

10.000 kinderen van de Kober groep (regio Breda), Kinderstad (regio Tilburg) en Korein Kinderplein (regio Eindhoven/Helmond) doen mee aan het Groene Lint en gaan actief aan de slag in de natuur. De kinderopvanglocaties liggen verspreid over heel Brabant, zodat de kinderen samen symbolisch een groen lint vormen. Achterliggend doel is dat kinderen al jong liefde voor de natuur ontwikkelen, zodat zij er ook later goed voor zullen zorgen.


Activiteiten door heel Brabant

In Oosterhout en Oisterwijk - knooppunten tussen de drie regio's - doen 40 kinderen mee aan avontuurlijke activiteiten bij Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Daarnaast zijn er groene hotspots bij kinderopvanglocaties in de gemeenten Alphen-Chaam, Oirschot en Nuenen. In Alphen plant wethouder Van Heijning een struik, in Oirschot leest wethouder Evers een verhaal voor, en in Nuenen - waar Kids Society Erica aanhaakt bij het Groene Lint van de Kober groep, Kinderstad en Korein Kinderplein - plant wethouder Pero een boom op het plein van basisschool de Dassenburcht.


Over het Groene Lint

Het Groene Lint staat symbool voor twee dingen: de verbinding tussen natuur en kinderopvang, en de samenwerking tussen de Kober groep, Kinderstad en Korein Kinderplein. Dat zijn de drie organisaties die in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant het project Natuurtijd hebben opgezet. Projectleider Hanneke Vermeulen: "Wij dragen de natuur een warm hart toe. Met het Groene Lint inspireren wij ook andere organisaties om met kinderen in de natuur op ontdekking te gaan."

---


EINDE BERICHT


Provincie Noord-Brabant