NEN


Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en machines

volgens de nieuwe NEN 3140 - Open Training


* Duur: één dag van 9.30 tot 16.30 uur

* Investering: EUR 465,00 (excl. BTW)

* Inclusief lesmateriaal

Datum
Locatie
25 oktober 2011
Utrecht
20 december 2011
Utrecht
7 maart 2012
Delft
13 juni 2012
Utrecht


* Informatie
Voor wie?
Medewerkers van technische diensten, installateurs, monteurs, adviseurs en anderen die regelmatig inspecties aan elektrische arbeidsmiddelen uitvoeren, beoordelen of hierover adviseren dan wel het dienstenpakket in die richting willen uitbreiden of verdiepen. Leerdoelen:

+ wat de wettelijke basis voor inspectie van elektrische arbeidsmiddelen is;

+ wat de nieuwe NEN 3140 voorschrijft m.b.t. inspectietermijn en uitvoering;

+ hoe de inspectie van standaard elektrische arbeidsmiddelen plaatsvindt;

+ de aanvullende eisen voor inspectie van afzonderlijke en samengestelde productiemachines;

+ wat de rol is van registratie en identificatie. Voorkennis
Elektrotechnische kennis en ervaring op minimaal WEB 2 niveau (monteursniveau).

* Uitgebreid
De Arbowetgeving eist dat werkgevers zorg dragen voor veilige elektrische installaties en arbeidsmiddelen. Na aanschaf zijn onderhoud en periodieke inspecties hiervoor noodzakelijk. Voor het op de juiste wijze uitvoeren van inspecties verwijzen de Arbobeleidsregels en - catalogi naar NEN-EN 50110-1 en NEN 3140. Naast elektrische handgereedschappen en werktuigen vallen hieronder ook industriële machines. In de nieuwe NEN 3140 is hierin het één en ander gewijzigd. De bepalingen van NEN-EN 50110-1 zijn in de nieuwe norm verwerkt.
In de huidige versie van de norm is de inspectie van installaties en elektrische arbeidsmiddelen gescheiden en vallen machines onder de arbeidsmiddelen. In de nieuwe norm is een aantal zaken gewijzigd. Zo moet er een keuze worden gemaakt of een machine op basis van een arbeidsmiddel of installatie geïnspecteerd moet worden. Daarnaast vraagt de hedendaagse inspectie van industriële machines, door de invloed van de Laagspannings-, Machine- en Arbeidsmiddelenrichtlijn, om een andere benadering dan de traditionele inspectie voor elektrische handgereedschappen.
* Data en locatie

Datum

Locatie
25 oktober 2011

Utrecht
20 december 2011

Utrecht
7 maart 2012

Delft
13 juni 2012

Utrecht

* Bedrijfstraining
Zijn er binnen uw organisatie meerdere mensen die deze cursus moeten volgen? We bieden deze cursus ook aan als bedrijfstraining. Bij een bedrijfstraining bij u op locatie vormen uw specifieke wensen het startpunt. Via een open dialoog bestaand uit intakegesprekken, bedrijfsbezoeken en/of tussentijdse evaluaties, stemmen we het doel en de inhoud met u af. U kunt onderwerpen laten uitbreiden en aanpassen aan het opleidingsniveau en de werkervaring van uw medewerkers. Of delen van meerdere reguliere cursussen laten combineren tot een specifieke bedrijfstraining of complete leergang.

Financieel voordeel
Ten opzichte van de tarieven van de "reguliere" cursus op één van onze eigen cursuslocaties is deze bedrijfstraining bij u op locatie vaak al goedkoper bij vijf à zes deelnemers. Bovendien beperkt u de reistijd en reiskosten van uw medewerkers.

Waar en wanneer het u uitkomt
U bepaalt zelf waar de training plaatsvindt, op welke datum en welk tijdstip. Zo kan deze cursus ook in de avond worden gerealiseerd. Advies na cursus
Na het volgen van een cursus wordt de opgedane kennis toegepast in de praktijk. Daarbij kunnen medewerkers tegen complexe vraagstukken en problemen aanlopen. Als hierdoor behoefte ontstaat aan ondersteuning en begeleiding, kunnen onze adviseurs u voorzien van advies op maat, onder meer in de vorm van coaching en training-on-the-job.

Naar de bedrijfstraining Periodieke inspectie van elektrische arbeidsmiddelen en machines volgens NEN 3140. Zie het origineel


Contact

T (015) 2 690 188
E cursussen@nen.nl