Ingezonden persbericht


PvdA Rotterdam-logoNIEUW_3

PERSBERICHT

PvdA wil goede en betaalbare locatie voor Ontdekhoek PvdA-fractievoorzitter Richard Moti: "De Ontdekhoek mag niet verloren gaan voor Rotterdam"

Rotterdam, 25 oktober 2011 ­ PvdA-fractievoorzitter Richard Moti pleit voor een goede en betaalbare locatie voor de Ontdekhoek. De Ontdekhoek is de plek in Rotterdam waar meisjes en jongens van 4 tot 14 jaar proefjes kunnen doen en kennismaken met de natuurwetten.

"De Ontdekhoek is niet alleen leuk voor Rotterdammertjes, maar ook heel educatief," zegt Moti. "Spelenderwijs komen ze in aanraking met de wetten van de natuur. Kids mogen zelf aan de slag gaan en ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, foto's in een donkere kamer kan ontwikkelen, et cetera."

"De Ontdekhoek mag niet verloren gaan voor Rotterdam, dat strookt niet met de doelstellingen uit het coalitieakkoord. Ruimte voor talentontwikkeling is juist een speerpunt," zegt Moti. "Daarnaast ligt er een extra verantwoordelijkheid bij de gemeente. Zij heeft immers het huurcontract eenzijdig opgezegd. Dit geeft de gemeente wat de PvdA betreft ook de verplichting om zorg te dragen dat er een goede en betaalbare alternatieve locatie wordt aangeboden. En daar gaat de PvdA zich hard voor maken."

Einde bericht