Pössl 2WIN Style Kampeerauto van het jaar 2012 Publieksprijs

Persbericht
Utrecht, 25 oktober 2011

Aantal campers in 10 jaar tijd verviervoudigd

De buscamper van Pössl - de 2WIN Style - is met een overtuigende meerderheid van stemmen uitgeroepen tot Kampeerauto van het jaar 2012. Pössl liet de medegenomineerde campers van Dethleffs, Hymer en PLA achter zich. De uitslag van de publieksverkiezing werd bekendgemaakt tijdens de laatste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Het beurspubliek en leden van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) bepaalden fiftyfifty de uitslag. Zowel de beursbezoekers als de camperaars van de NKC beoordeelden de gerestylde Pössl als de beste kampeerauto.

Via een voorverkiezing op de website van de NKC waren twaalf campers geselecteerd voor deelname aan de eindronde. Er waren vier categorieën: buscamper, alkoof, semi-integraal en integraal. In de vier categorieën eindigden op de eerste plaats: de buscamper van Pössl, de alkoof Dethleffs ALPA, de semi-integraal PLA S741 en de integraal Hymer Exsis-i. De categoriewinnaar met de gemiddelde hoogste score, de Pössl 2WIN Style, werd de Kampeerauto van het jaar 2012.

De Pössl 2WIN Style werd vooral geprezen om zijn nieuwe, innovatieve indeling, de prijs-kwaliteitverhouding en de goede ergonomie. Ook de ledverlichting, het toilet en de doucheruimte werden als zeer goed en vernieuwend ervaren. En zo won een camper die al wat jaartjes meedraait, na een ingrijpende restyling. Vorig jaar werd de integraal van Adria, de Sonic I 700 SP, eerste.

De verkiezing werd voor de vijfde keer gehouden en is een initiatief van de NKC en de beursorganisatie VNU Exhibitions.

Steeds meer mensen ontdekken de kampeerauto als een recreatiemiddel. De camperbranche kent de laatste jaren een groei van meer dan 10 procent. Het aantal campers in Nederland is in de afgelopen tien jaar bijna verviervoudigd, van bijna 20.000 in 2001 tot ongeveer 71.747 nu.




VNU Exhibitions