Ingezonden persbericht


PROGRAMMABERICHT

Hilversum, 25-10-2011

PIETER VAN DEN HOOGENBAND EXTRA BLIJ MET VONDST VAZEN IN AVRO'S CASH OP ZOLDER

Vanavond is de laatste aflevering van de succesvolle AVRO-reeks Cash Op Zolder. Taxateur Frederik Baerveldt ontdekt samen met presentator Art Rooijakkers onverwachte schatten in het huis van piloot Joris en zijn moeder. De grote wens van Joris is om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte.

De moeder van Joris geeft Art en Frederik de vrije hand om in haar huis interessante objecten te zoeken. Frederik neemt het ervan en vindt interessante spullen. Vazen die je ook als kitsch zou kunnen beschouwen blijken zeer waardevol. Pieter van den Hoogenband, ambassadeur voor Stichting Metakids is enthousiast over de opbrengst van de objecten op de veiling en mag de geldcheque in ontvangst nemen.

In Cash op Zolder bezoekt presentator Art Rooijakkers mensen die hun persoonlijke spullen willen verkopen via een veiling om een wens te realiseren. Vaste taxateurs van Cash op Zolder Poekelien Lingbeek en Frederik Baerveldt schatten de spullen in het programma op waarde. Vervolgens worden de uitgekozen objecten naar een veilinghuis gebracht waar zal blijken of de opbrengst hoog genoeg is om de wens van de verkoper(s) in vervulling te laten gaan.

Cash op Zolder is gebaseerd op het ongekend populaire BBC-format 'Cash in the Attic'. Behalve in Groot-Brittannië en Nederland wordt het succesvolle programma eveneens uitgezonden in Frankrijk en Amerika. Inmiddels is duidelijk dat de AVRO ook een derde serie van Cash op Zolder gaat maken, uitgezonden in het najaar van 2012.

'Cash op Zolder': vanavond om 20.25 uur bij de AVRO op Nederland 2. Meer info: cashopzolder.avro.nl