Ixquick levert een nieuwe primeur: codering van ALLE zoekopdrachten

‘s Werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine werkt vanaf nu standaard met SSL-codering

ZEIST, Nederland--(BUSINESS WIRE)-- 20111025 --

Vanaf vandaag codeert Ixquick, ’s werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine, automatisch ALLE zoekopdrachten. Ixquick http://www.ixquick.com was in 2009 de eerste zoekmachine die SSL bood, en vandaag verlegt het de grenzen opnieuw door standaard SSL-codering toe te passen bij alle zoekopdrachten.

SSL-codering, ook bekend onder de naam secure socket layer encryption, wordt alom door veiligheidsexperts geprezen als de veiligste manier om op het web te surfen. De codering van Ixquick voorkomt “afluisteren” door Internet Service Providers (ISP’s), die mogelijk wettelijk verplicht gaan worden om enorme hoeveelheden persoonlijke gegevens van u te bewaren.

"ISP's of hackers die over uw schouder proberen mee te kijken zouden een enorme orwelliaanse bedreiging van uw privacy kunnen gaan vormen," aldus Robert E.G. Beens, CEO van Ixquick. "Daarom hebben we besloten de standaardinstelling van onze websites te wijzigen in 100% SSL-codering, om de privacy van de internetzoekopdrachten van onze gebruikers nog beter te beschermen."

Alle bezoekers van Ixquick.com en de verwant zoekmachine Startpage.com http://www.startpage.com zullen profiteren van de nieuwe coderingsservice. Ze worden automatisch doorgeleid naar de beveiligde website. Aan de letters "HTTPS" op de adresbalk kunnen de gebruikers zien dat alle gegevens in gecodeerde vorm worden verzonden. Hackers of andere afluisteraars die op een of andere manier toegang hebben verkregen tot de verbinding, krijgen slechts een schijnbaar onsamenhangende reeks van tekens te zien.

Andere zoekmachines, zoals Google, Yahoo en Bing zijn begonnen het voorbeeld van Ixquick te volgen door eveneens SSL-codering aan te bieden. De privacyvoordelen van het gebruik van SSL bij andere grote zoekengines worden echter grotendeels teniet gedaan doordat deze zoekmachines zelf de IP-adressen van hun gebruikers registreren en een uitgebreid archief van hun zoekopdrachten bewaren.

"Wanneer je Ixquick.com of Startpage.com bezoekt, wordt je IP-adres niet geregistreerd, wordt je bezoek niet vastgelegd en worden geen tracking cookies aan de browser toegevoegd," legt Beens uit. "We leggen helemaal geen gegevens van onze gebruikers vast. Niets. Niks. Noppes.”

Ixquick combineert resultaten van diverse vooraanstaande zoekmachines. Startpage gebruikt alleen zoekresultaten van Google. Allebei geven ze de zoekresultaten aan u door in totale privacy. Van uw bezoek wordt niets vastgelegd.

Automatische SSL-codering is de nieuwste toevoeging aan het groeiende pakket van privacyfuncties die er gezamenlijk voor zorgen dat Ixquick ’s wereld meest privacy-vriendelijke zoekmachine is.

Over Ixquick, ’s Werelds meest privacy-vriendelijke zoekmachine

Ixquick is een bekroonde zoekmachine die is gecertificeerd door een externe certificeringsautoriteit en werkt op basis van volledige anonimiteit. Het is de enige zoekmachine die een gratis proxyservice biedt, en de eerste die SSL-codering bood. Ixquick heeft het begeerde EuroPriSe "trust mark" verkregen op grond van haar uitmuntende beleid op het gebied van privacy en gegevensverwerking. Daarnaast is Ixquick gecertificeerd door Certified Secure en geregistreerd bij het Nederlandse College Bescherming Persoongegevens.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ixquick
EU Media Relations
Alex van Eesteren
+31-30-6971778

alex@ixquick.com