Scholieren beleven beroepen in het lab

Persbericht van Stichting C3

In oktober en november vinden in de regio's Rotterdam en Arnem/Nijmegen de eerste Lab Experience Days plaats. Het is een nieuw evenement van C3 op het gebied van beroepenvoorlichting voor scholieren en ouders. Tijdens de Lab Experience Days komen scholieren in contact met jonge laboratoriummedewerkers en voeren zij experimenten uit met dezelfde apparatuur die dagelijks in het laboratorium gebruikt wordt.

Bij Mead Johnson in Nijmegen gaan scholieren experimenteren met geur- en smaakstoffen. Bij Teijin Aramid in Arnhem wordt de veelzijdigheid van de aramidevezel Twaron (o.a. te vinden in autobanden, kogelwerende vesten en optische kabels) bekeken. Bij SGS in Spijkenisse kunnen bezoekers onder andere zien hoe olie, gas en kopererts geanalyseerd worden.

Voor ouders en docenten is er een apart programma met informatie over onder andere de arbeidsmarkt. Hierdoor zijn de Lab Experience Days een goede aanvulling op reeds bestaande activiteiten, zoals het C3-project 'Exact wat je zoekt!' en de DAS-campagne 'PROEF!'.

Dit najaar vinden de Lab Experience Days plaats bij SGS in Spijkenisse (27 & 29 oktober), Mead Johnson in Nijmegen (12 november), RIKILT/VWA in Wageningen (12 november), MSD Animal Healthin Boxmeer (19 november) en Teijin Aramid in Arnhem (19 november). In het voorjaar van 2012 zullen ook in andere regio's Lab Experience Days georganiseerd worden.

Bij een Lab Experience Day werkt het bedrijfsleven intensief samen met laboratoriumopleidingen uit de regio. Het project is een samenwerking tussen Stichting C3, de Human Capital Chemie, FeNeLab, DAS en Kenniscentrum PMLF. Meer informatie over de Lab Experience Days vindt u op www.labexperience.nl.

Links:
http://www.labexperience.nl



Razende Robot Reporter