KRO

KRO kleuterserie Sien van Sellingen geselecteerd voor Japan Prize

Uitzenddatum: 27/10/2011

De KRO Kindertijd kleuterdramaserie Sien van Sellingen is geselecteerd voor de prestigieuze Japan Prize, de jaarlijkse internationale awards voor de beste educatieve televisieprogramma's en multimedia. Sien van Sellingen werd geselecteerd in de categorie Preschool. In de vijfdelige serie leert de vijfjarige Sien van het leven in een groot gezin op een grote boerderij. Op 27 oktober is de prijsuitreiking.

De serie werd ontwikkeld door eindredacteur KRO jeugdprogrammering Jan-Willem Bult en scenarioschrijfster Janneke van der Pal. De regie was in handen van Pieter Verhoeff. De serie is vanaf 17 oktober weer dagelijks te zien in KRO Kindertijd op Z@ppelin. Sien van Sellingen is een coproductie van KRO Jeugd en Interakt.

"Educatie is uitgangspunt van alle KRO jeugdproducties. Vaak wordt daarbij aan schooltelevisie gedacht. Maar deze bijzondere selectie geeft aan dat je ook met kindertelevisie een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van mens en maatschappij, en dat is de missie en het bestaansrecht van de KRO", aldus Jan-Willem Bult.

De RKK-jeugddocumentaire 2Broers is ook geselecteerd voor de prestigieuze prijs, in de categorie 'Primary'. Nik en Rino zijn twee liefhebbende en soms ook ruziënde broers die gelijkwaardig zijn in hun ongelijkwaardigheid. Rino is een getalenteerde zwemmer en Nik is gekluisterd aan een rolstoel. Sien van Sellingen en 2Broers' zijn de enige Nederlandse inzendingen die de finale in de betreffende categorieën haalden.

De KRO won eerder de prestigieuze Japan Prize, in 2008 voor de jeugddocumentaire 'Merle'. De prijsuitreiking is op donderdag 27 oktober aanstaande.

Sien van Sellingen is vanaf maandag 17 oktober weer te zien in KRO Kindertijd om 7:45 uur op Z@ppelin (Ned.3)

Programma

KRO Kindertijd

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: