Prins van Oranje spreekt op Green Aruba Conference

Persbericht van Kabinet Gevolmachtigde Minister van

Aruba
Aruba, 4 oktober - Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft de uitnodiging aanvaard een toespraak te houden bij de tweede internationale Green Aruba Conference. Deze conferentie, waar de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de toepassing van duurzame energie worden belicht, vindt van 27 tot en met 29 oktober plaats in Oranjestad.
Naast de Prins van Oranje zijn onder meer Eurocommissaris Andris Piebalgs van Ontwikkelingssamenwerking en CEO Jan Mengelers van TNO Nederland spreker op de conferentie. Minister-president Mike Eman zal een nadere toelichting geven op het groene beleid van Aruba. Nu al wordt voor 20% van de lokale energiebehoefte op Aruba voorzien door windenergie. Dat wordt binnen twee jaar verdubbeld en nog eens aangevuld met 10% zonne-energie. Aruba verwacht de energievoorziening over 10 jaar volledig te hebben vergroend.
De Prins van Oranje spreekt de deelnemers aan de conferentie toe op zaterdag 29 oktober. Koningin Beatrix brengt van 28 oktober tot en met 6 november een officieel bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. De Prins van Oranje en prinses Máxima vergezellen de Koningin.
Meer over (het programma van) de Green Aruba Conference is te lezen op: www.greenenergy.org

Links:
http://www.greenenergy.org



Razende Robot Reporter