Gemeente Middelburg

Consultatie winkeltijdenverordening

Het college van burgemeester en wethouders houdt op donderdag 27 oktober om 19.30 uur een consultatie-avond over de winkeltijdenverordening Middelburg in de raadzaal van het stadskantoor.

Winkeltijdenverordening Middelburg

In de huidige Winkeltijdenverordening Middelburg houdt de toerismeregeling in dat de Binnenstad, Zep en Woonboulevard de Mortiere alle zondagen open mogen zijn vanwege het toerisme in Middelburg. Het college wil de verordening op dit punt niet wijzigen en alleen de onderbouwing voor die koopzondagen toevoegen aan de verordening, zoals wettelijk vereist. Voordat het college de nieuwe verordening aan de gemeenteraad voorlegt, wil burgemeester en wethouders graag de mening van winkeliers, winkelpersoneel en andere organisaties horen hierover.

Andere wijziging in de winkelverordening

Er wordt nog een wijziging voorgesteld in de Winkeltijdenverordening 2011 en dat is de inperking van âavondsupersâ. De huidige verordening kent de mogelijkheid dat winkels aangemerkt worden als avondwinkel voor de zon- en feestdagen. Deze bepaling is bedoeld om nachtwinkels de kans te bieden om ook op zon-en feestdagen open te zijn. In de praktijk wordt daar in Middelburg nog geen gebruik van gemaakt. Er is recent daartoe wel een aanvraag ingediend, die nog in behandeling is. In de recent door het college vastgestelde Winkeltijdenverordening 2011 heeft het college besloten dat alleen winkels die een nachtvergunning hebben van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken.

Verordening inzien:

De concept verordening is hier te downloaden

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl