Gemeente Lansingerland

Groen en spelen in de Oranjebuurt!

Denk mee en kom op donderdagavond 27 oktober naar het gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs

De bewoners van de Oranjebuurt in het centrum van Berkel en Rodenrijs denken al een paar jaar mee met de gemeente over de inrichting van de wijk. In bewonersateliers hebben ze suggesties gedaan voor verbeteringen van de kwaliteit van hun leefomgeving. De herinrichting van de straten is op het moment in volle gang. Het allerlaatste onderdeel van deze herinrichting is een groenplan maken voor de wijk. In september is een start gemaakt om met bewoners een plan voor de herinrichting van het Huygensplantsoen te maken.

Nu zijn de andere groene plekken in de wijk aan de beurt. In de bewonersateliers van de afgelopen jaren werd met bewoners ook al veel over het groen en spelen in de rest van de wijk gesproken. Deze ideeën zijn meegenomen in de voorlopige groenvisie voor de wijk. Hierdoor is duidelijk welke plekken als speelplekken geschikt zijn en welke plekken vooral groen moeten blijven, maar mogelijk toch op een andere wijze ingericht kunnen worden. Voor sommige kleine plantsoentjes in de wijk wil de gemeente nog wat meer input van de bewoners krijgen. Daarom kunnen bewoners op donderdag 27 oktober a.s. meedenken over bepaalde plekken.

De plekken in de wijk zijn::

- Hoek Oranjestraat/Wilhelminastraat bij de seniorenwoningen
- De Wildert tegenover het Hummelhonk

- Rond de vijvers Coornwinderlaan en Swemcoperlaan
- Het plantsoentje Wilhelminastraat nabij de Rippingstraat

En de speelplekken:

- tussen Rippingstraat en Noordeindseweg, hoek Oranjestraat en Prins Bernhardlaan, Monitygnyplein en Erberveltplein

-
Voor het opknappen van de speelplekken Oranjestraat, Erberveltplein en Montignyplein heeft de gemeente een krediet. Bij de Stadsregio Rotterdam is extra subsidie aangevraagd voor inrichtingselementen ter verbetering van de leefbaarheid in de wijk. Op het moment van dit schrijven is deze aanvraag nog in behandeling.

Meedoen?
Woont u in de buurt van een van deze plekken en heeft u ideeën voor de herinrichting van deze kleine plantsoentjes meldt u zich dan aan! Dat kan door een e-mail te sturen naar
trees.van.der.donck@lansingerland.nl of telefonisch via Trees van der Donck, (010) 800 4612. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en geef aan over welke van de bovengenoemde plekken u mee wilt praten.

Als u zich aangemeld heeft, dan zien wij u graag op donderdag 27 oktober van 19.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs.