Oud-minister Cramer spreekt op Green Aruba

Persbericht van Kabinet Gevolmachtigde Minister van

Aruba
Oranjestad (Aruba), 18 oktober - Ex-minister Jacqueline Cramer is een van de inleiders op de tweede internationale Green Aruba Conference. Deze conferentie, waar de jongste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie worden belicht, vindt van 27 tot en met 29 oktober plaats op Aruba.
Cramer was van 2007 tot 2010 minister voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het kabinet Balkenende IV. Op 1 oktober 2010 keerde zij bij de Universiteit van Utrecht terug als hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de faculteit Geowetenschappen. Sinds 1 januari 2011 is zij tevens directeur van het Utrecht Sustainability Institute (USI), het vroegere Centrum voor Aarde en Duurzaamheid. Andere sprekers zijn onder meer voorzitter Jan Mengelers van de Raad van Bestuur van TNO dat op Aruba een 'living lab' opent, topman Milton R. Berlinski van Goldman Sachs en EU-commissaris Andris Piebalgs. Tijdens de Aruba Green Conference zal minister-president Mike Eman plannen ontvouwen hoe Aruba als eerste land ter wereld binnen 10 jaar volledig op groene energie draait.
Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal als keynote speaker de deelnemers aan deze tweede editie van de internationale Aruba Green Conference toespreken op zaterdag 29 oktober (Koningin Beatrix brengt van 28 oktober tot en met 6 november een officieel bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk. De Prins van Oranje en prinses Máxima vergezellen de Koningin).
Meer over het programma van de Green Aruba Conference is te lezen op: www.greenaruba.org

Links:
http://www.greenaruba.org



Razende Robot Reporter