Gemeente Den Haag

CACTI terug bij Nederlands Dans Theater

De jonge garde van Nederlands Dans Theater 2 danst vanaf 27 oktober het nieuwe programma `CACTI'.
Nederlands Dans Theater 2 - Cacti

In 2 van de 3 balletten staat de hele groep dansers op het toneel: in Fine Line van de Zwitser Ken Ossola en in CACTI van vaste gastchoreograaf Alexander Ekman. CACTI werd in 2010 genomineerd voor een 'Zwaan beste dansproductie 2010'. Ossola maakt voor het eerst werk voor het gezelschap.

Holland Symfonia

Van Jirí Kylián staat Lieder eines fahrenden Gesellen op het programma, gedanst op de gelijknamige muziek van Mahler. De balletten worden live begeleid door het jubilerende Holland Symfonia onder leiding van chefdirigent Otto Tausk. Mezzosopraan Barbara Kozelj voert de zangpartijen uit. Behalve van Mahler is er muziek van componisten als Beethoven, Haydn, Schubert en Mendelssohn.

Klassiek en nieuw werk

Paul Lightfoot, sinds kort artistiek directeur van Nederlands Dans Theater, noemt de samenstelling van 'CACTI' kenmerkend voor Nederlands Dans Theater 2. De jonge dansers presenteren historisch werk van Jiri Kylián, dansen een belangrijk werk van gevestigd choreograaf Alexander Ekman en werken met Ken Ossola aan gloednieuw werk.

De première is op 27 oktober in Lucent Danstheater Den Haag. Daarna volgt een tournee door Nederland, die weer in Den Haag wordt afgesloten op 2, 3 en 4 december. Meer informatie op www.nederlandsdanstheater.nl.