Nieuws

Tussen Lab & Leven kick-off in Utrecht

woensdag 19 oktober 2011

Op donderdagmiddag 27 oktober 2011 staan de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep met een megagroot hart - van 8 meter breed en 6 meter hoog - op het Domplein in Utrecht. Het publiek kan via dit mega grote hart voorlichting krijgen over de werking van het hart, verschillende hart- en vaatziekten en de behandeling daarvan . Te zien zijn o.a. een stent, een bypass, hartklepaandoening, maar ook de schade van een hartinfarct.

Aanleiding is de aftrap van Tussen Lab & Leven, een serie van tenminste 5 publieksdagen over wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Tijdens deze publieksdagen kan men op een toegankelijke en unieke manier kennis maken met wetenschappers en hun werk. Tussen Lab & Leven vindt plaats van november 2011 t/m maart 2012 in verschillende universitair medische centra.

Tijdens de publieksdagen kan men uiteraard een kijkje nemen in het mega grote hart. Maar ook alles te weten komen over hartkleppen, hartritmestoornissen of een ander thema, tijdens een publiekslezing. Men kan een rondleiding krijgen door het laboratorium van een universitair medisch centrum. Een meet and greet hebben met een onderzoeker. Of gezond leren koken en écht leren ontspannen met Thai Chi of Mindfullness.

Programma
5 november 2011 - Maastricht UMC+
14 januari 2012 - UMC Utrecht
11 februari 2012 - LUMC Leiden
25 februari 2012 - UMC St Radboud Nijmegen
3 maart 2012 - TU Eindhoven
10 of 17 maart 2012 - Erasmus MC Rotterdam
Data voor AMC Amsterdam en UMC Groningen volgen later.

Tussen Lab & Leven is een initiatief van de Hartstichting en De Hart&Vaatgroep (opent in nieuw venster), in samenwerking met verschillende universitair medische centra.