Gemeente Enschede

Myra Koomen bezoekt jongerenwerkers en jeugdagent in West

Stadsdeelwethouder wil dagelijkse praktijk bij wijkcentrum leren kennen

Wijkcentrum 't Ni-je Terphoes in de Enschedese wijk Boswinkel staat donderdagmiddag 27 oktober in het teken van een werkbezoek van Myra Koomen. De wethouder Werk & Inkomen en stadsdeel West gaat tijdens het bezoek in gesprek met jongerenwerkers van Alifa en met de jeugdagent. Hiermee wil zij een beter beeld krijgen van hun ervaringen, de werkwijze en de dagelijkse gang van zaken bij het wijkcentrum. Daarnaast bezoekt zij een aantal ontmoetingsplekken van jongeren.

Binnen het stadsdeel West ligt een belangrijke focus op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. "Het toekomstperspectief van de jeugd is van groot belang voor de wijken", vertelt wethouder Myra Koomen. "Bij de onlangs gehouden Talentenestafette hebben we hiervoor samen met verschillende partners een gezamenlijke visie en aanpak opgesteld. Toch is het belangrijk om ook een goed beeld te hebben bij wat er op dit moment speelt in de wijken. De jongerenwerkers en de jeugdagent verrichten goed werk en voor mij is het dan ook erg waardevol om met hen in gesprek te gaan."

Programma
Naast de gesprekken die met de jongerenwerkers en jeugdagent worden gehouden, spreekt Koomen bij de speeltuin Boswinkel met een aantal buurtbewoners en jongeren. Zij vertellen over hun ervaringen met de werkwijze van het stadsdeelmanagement, het jongerenwerk en de politie. Ook bezoekt Koomen verschillende ontmoetingsplekken van jongeren in het stadsdeel West.